Двоє друзів так погуляли на травневі свята, що заробили собі судимості. Хлопці настільки порозважалися, що зламали прапор з сільської ради, побили автомобіль та добряче пошарпали трьох міліціянтів.

Ми уже писали про те, що у травні у смт. Локачі двоє молодиків «підняли на вуха» мало не усе містечко.

Отож після вдалого застілля двоє друзів вирішили прогулятися по нічних Локачах.

Трохи за північ години парубки взялися копати припаркований біля багатоповерхівки автомобіль, аби «розбудити» сигналізацію.

Коли ж сигналізація в автомобілі таки спрацьовувала, п’яні герої втікали і чекали поки господиня машини її вимкне. Так продовжувалося кілька разів, допоки власниця машини не зателефонувала до райвідділу і попросила втихомирити розбишак.

На місце пригоди оперативний черговий Локачинського РВ УМВС одразу ж скерував наряд міліції, однак там веселих парубків уже не було.

Міліціянти ще не знали, що за кілька годин хулігани самі прийдуть до райвідділу.

Близько 04:00 ночі оперативний черговий почув дивний гуркіт на вулиці, а коли вийшов, то побачив п’яних молодиків, які палицею гримали по металевому сміттєвому баку.

Відважні друзі так гатили, що побудили всіх навколо.

Міліціянти рвонули до хуліганів і хотіли їх затримати, але один з парубків розламав палицю навпіл об сміттєвий бак і одну частину віддав товаришу. Після цього зав’язалася бійка між п’яними молодиками та міліціянтами.

У бойовому запалі одному з правоохоронців порвали брюки, а іншому зірвали пагон з форменої сорочки.

Згодом виявилося, що «зброя» двох бравих п’яних молодиків – це древко від державного прапора, який  хлопці зняли з селищної ради, а сам прапор був в одного із забіяк за пазухою.

Зрештою хлопці таки постали перед правосуддям і отримали по три роки позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

Однак прокурор Ольга Плечій подала апеляційну скаргу на вирок, адже на її думку суд І інстанції був надто суворим то обвинувачених.

Під час судового засідання стало відомо, що одному з них 19 років, а його товаришу у день суду виповнилося 20 років.

Обоє хлопців щиро каялися у скоєному, розповідали колегії суддів про те, що обоє працюють і більше не мали жодних проступків.

«Я вже просив пробачення і в потерпілих, і ще раз прошу, хоч їх тут сьогодні на суді і немає. В мене є робота. Мені дуже соромно за те, що я накоїв. Я прошу не позбавляти мене волі», - говорив один із розбишак.

Захисники обвинувачених також підтримали апеляційну скаргу прокурора і наголошували на тому, що потерпілі не мають будь-яких претензій до хлопців і давно їх пробачили. Крім того, ніхто з постраждалих не заявляв про відшкодування моральної чи матеріальної шкоди, а тому слід призначити молодим хуліганам більш м’яке покарання.

Зрештою колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила змінити вирок суду І інстанції в частині призначення покарання на два роки позбавлення волі обом підсудним з трирічним іспитовим терміном.