Рішенням суду Управління освіти Луцької міської ради зобов’язане сплатити 30 000 гривень морального відшкодування подружжю Польових, чия дитина постраждала у школі від однокласника.

Ми уже писали про прикрий випадок, який стався 2 листопада 2010 року під часу уроку інформатики у НВК №26, коли учень поцілив в око своїй однокласниці стержнем від ручки.

З тих пір і понині дівчинка має проблеми з зором і постійно змушена проходити курси лікування та оздоровлення. Уже майже 5 років дівчинка стабільно має проблеми із зором.

Батьки постраждалої учениці спочатку нікуди не зверталися за відшкодуванням, однак коли побачили ставлення вчителів а керівництва закладу до того, що трапилося, люди подали в суд.

У суді І інстанції матір дівчинки розповіла, що класний керівник та адміністрація школи жодним чином не відреагували на інцидент, а стосунки дівчинки з однокласниками погіршилися, в результаті чого в учениці погіршився стан здоров’я травмованого ока і це призвело до ускладнень.

Крім того, батьки розповіли у суді, що у зв’язку із загостренням ситуації та постійним цькуванням дітей, вони були змушені перевести дитину до іншого навчального закладу.

У суді люди вимагали відшкодувати їм матеріальну та моральну шкоду, втім суддя задовольнив позов батьків частково. Рішенням суду Управління освіти було зобов’язане виплатити подружжю Польових понад 7 тисяч гривень матеріальної та 10 000 гривень моральної шкоди, у той час як батьки вимагали 100 000 гривень відшкодування за моральні страждання їхньої доньки. А тому люди оскаржили вирок в апеляційному порядку з вимогою стягнути з Управління освіти 100 000 гривень моральної шкоди.

Під час засідання в Апеляційному суді Волинської області батьки вкотре розповіли про те, що доводиться переживати їхній доньці і зараз, мовляв колишні однокласники дівчинки ще досі при зустрічі можуть не досить тактовно висловлюватися в адресу потерпілої.

Крім того, батьки розповіли, що до інциденту дівчинка успішно займалася у художній школі та навіть має відзнаку імені Євгенії Гапчинської, однак через травму була змушена покинути улюблене заняття.

І навіть більше, у зв’язку з тим, що дівчинці протипоказані будь-які навантаження, вона не може займатися спортом або навіть відвідувати гурток танців.

Отож враховуючи усі ці обставини колегія суддів Апеляційного суду Волинської області задовольнила скаргу батька дівчинки і постановив стягнути з Управління освіти Луцької міської ради 30 000 гривень моральної шкоди.