Депутат Сергій Слабенко, під час пленарного засідання проведення 34-тої сесії Волинської обласної ради, 28 квітня, звернувся до начальника служби безпеки України, та голови обласної державної адміністрації із запитом стосовно 6-ти мільйонів гривень, які зникли з ДП «Волиньторф».

Сергій Слабенко розповів, що до нього звернулись журналісти із запитанням - яким чином орган державної влади відреагував на повідомлення ЗМІ та депутатів стосовно повернення грошових коштів, сумою понад 6 млн. грн. від реалізації цінних паперів, державному підприємству «Волиньторф»?

Депутат доповів, що звертався із відповідним запитом до Волинської прокуратури.

«До мене надійшла відповідь від прокурора Волинської області, яка була розміщена на сайті Волинської обласної ради. Суть відповіді полягала в тому – ми кримінальне провадження закрили у 2014 році, нікого не притягнули і на цьому крапка» - зауважив Сергій Слабенко.

Наступний запит депутата був адресований начальнику УМВС України у Волинській області.

Він спитав які заходи були вжиті у 2015-тому році щодо повернення коштів на державне підприємство.

«Відповідь звучить наступним чином, що вони зробили перевірку і вивчення документів, і встановили, що ревізорами встановлений факт безпідставного, на їхню думку, продажу товариству з обмеженою відповідальністю Пром-Газ-Інвест 12 іменних сертифікатів «Глобал Капітал», це юридична особа, на загальну вартість 6 030 100 гривень. Тобто факти є. І повинні бути вжиті конкретні заходи» - зауважив Слабенко.