Співробітники служби безпеки України у відповідь на звернення народних депутатів заявили, що розслідування контрабанди пального з окупованого Криму зараз триває, і здійснюється генпрокуратурою України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Слідчий відділ прокуратури АР Крим 24 жовтня 2014 року зареєстрував кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України», - заявили в СБУ.

Вони повідомили, що співробітники СБУ брали участь в обшуку танкера.

«На виконання доручення співробітники Служби безпеки України взяли участь в обшуку на судні «Адріатік Марінер» та допитах членів екіпажу цього судна.

За коментарями про поточний стан розслідування необхідно звертатися до Генеральної прокуратури України», - наголосили в СБУ.

Нагадаємо, що радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, заявив про поставки контрабандного пального на територію України з Криму. 

За його словами, кілька днів тому у порту міста Ізмаїла був затриманий танкер «Adriatik Mariner» з контрабандним паливом з окупованого Криму. Одержувачем вантажу повинна була виступити українська компанія «WOG трейдинг», а сума збитків для бюджету України склала понад 23 млн гривень.