В луцькій мерії не погоджуються з указом президента Петра Порошенка, що дозволив не люструвати екс-очільника волинської міліції Олександра Терещука. Відтак, депутати хочуть, аби у Києві провели антикорупційну експертизу. Про це стало відомо сьогодні 27 серпня, під час засідання 77-ї сесії Луцької міської ради.

Автором даного проекту рішення виступив Богдан Шиба, який нагадав про часи Революції Гідності, коли міліціянти кидали в мирних мітингувальників світло-шумовими гранатами. За словами депутата тодішній керівник волинських правоохоронців,  в особі Олександра Терещука, безпосередньо причетний до віддання наказів про жбурляння гранат в натовп людей.

«Безсумнівно, він (Олександр Терещук – ред.) був причетний до віддання наказів про застосування світло-шумових гранат під час пікету УМВС, а також «доклав руку» до всіх наказів проти луцьких активістів Майдану», - заявив Богдан Шиба.

Відтак, на переконання Шиби, Олександр Терещук цілком підпадає під дію Закону України «Про очищення влади». Тож він запропонував звернутися до Міністерства Юстиції, щоб провели експертизу матеріалів, на основі яких підготували відповідний указ глави держави.

В свою чергу голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов заявив, що в політиці президента вбачаються «подвійні стандарти». За його словами, саме в законі «Про очищення влади» було допущено таку можливість, що начебто президент України має можливість застосовувати особливі процедури щодо очищення влади.

«Зрозуміло, що це рано чи пізно потягло за собою зловживання в цій галузі. В даному випадку, хіба це не виглядає як насмішка над волинянами? Події Євромайдану не так швидко забуваються, тому даруйте, але щонайменше влада мала б публічно пояснити волинянам, чому так відбувається» - наголосив Андрій Осіпов.

Однак, луцькі депутати проект рішення не підтримали.