В  мерії Луцька тривають баталії щодо перейменування низки вулиць. Так, члени робочої групи з питань організації виконання заходів, спрямованих на звільнення від впливу та наслідків комуністичної ідеології в усіх сферах життя міста сьогодні, 6 жовтня, представили список рекомендованих до перейменування вулиць.

За словами голови робочої групи Сергія Григоренка, в першу чергу розглядають зміни назв тих вулиць, які підлягають під закон про декомунізацію.

Зокрема, члени робочої групи до якої ввійшли  історики, юристи та науковці, дали конкретний перелік вулиць та рекомендації щодо їх перейменування:

вул. Ванди Василевської пропонують перейменувати на честь Володимира Прокопчука - лучанина, який загинув під час проведення антитерористичної операції на сході України.

вул. Вацлава Воровського – вул. Лобачевського

вул. Фурманова – на вул. Тепла

вул. Бойка – повернути попередню назву, а саме вул. Низинна

вул. Коротченка – вул. Миколи Куделі

вул. Макаревича – перейменувати на вул. Йовзика. Зазначимо, Дмитро Йовзик - молодший сержант. Заступник командира бойової машини — навідник-оператор БМП. Загинув поблизу міста Волноваха в результаті нападу диверсійно-терористичної групи на загін українських військових.

вул. Коцька – на вул. Сверстюка

вул. Жовтнева – повернути стару назву вул. Хмільна

вул. Вереснева – вул. Махновця. Віталій Махновець загинув під час трагічного розстрілу бійців ЗСУ поблизу Волновахи.

Провулок Червоноармійський – на провулок Повстанців.

Як наголосив голова робочої групи, це лише надає рекомендації щодо перейменування, а профільна комісія зможе затвердити, або ж відхилити даний варіант.

Щодо перейменування вул.Московської члени робочої групи не дійшли до спільного рішення, тож  вирішили провести виїзне засідання з залученням мешканців до обговорення.