Як повідомлялося, вчора прийнято постанову про скасування довідок-рахунків при оформленні угод купівлі-продажу автомобілів.

Тепер для того, щоб оформити операцію з купівлі-продажу машини між приватними особами (мова про вживані машини), продавцю і покупцю буде достатньо прийти в сервісний центр МРЕВ з документами, що засвідчують особу, і підписати договір у присутності адміністратора. Останній потім внесе його в загальну базу і оформить авто на нового власника, - пише Автотема.

 Є й альтернатива: договір купівлі-продажу можна буде завірити у нотаріуса, а потім пред'явити його в будь-який сервісний центр МРЕВ при оформленні машини (можна навіть вислати поштою). Середня вартість всієї процедури 200-400 грн., тобто реально заощадити до 1,6 тис. грн.

 

Нові автомобілі

 У випадку з новими авто діятиме інша схема. Покупець повинен пред'явити у МРЕВ договір купівлі-продажу, оформлений в салоні, а дилер - відправити заповнену електронну довідку-рахунок через автоматизовану систему ДАІ в сервісний центр. До речі, Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) лобіювала заміну паперових довідок-рахунків на електронні вже давно. Відповідний пункт міститься в урядовому плані по дерегуляції бізнесу. Це повинно було зробити більш жорсткою систему контролю (доступ до електронної бази могли отримати лише деякі компанії, які пройшли відбір і отримали акредитацію).