Поки люди окупованого Кримського півострова голодують, «влада» вивозить у Росію тони зерна. Колишній журналіст, а нині голова ЦВК Курултаю, Заїр Смедля опублікував відзняте відео на якому видно довжелезні черги вантажних автомобілів. Кілометрові черги жителі одного із міст спостерігають останні декілька днів.

Новину передає «Преса України».

Енергетична блокада з боку українських активістів допомогла місцевому уряду, адже відволікла увагу людей. Поки останні виживають без світла та газу окупанти по-тихеньку вивозять із півострова зерно, якого тут нібито не вистачає навіть на хліб. Кримське зерно, тим часом, буде гнити десь на складах у Росії.

Поки журналісти лише припускають такий варіант, що з Криму спокійно вивозять тонни зернових. На опублікованому відео видно чергу із вантажівок, які, нібито, стоять та нікому не заважають. Тим часом Заір Смедля припустив, що рухаються авто лише вночі.

«Це хвіст черги, яка майже місяць вивозить урожай зернових з Урожайненської КХП (елеватора). Більшість машин з Краснодарськими і Ростовськими номерами. Значить всі принади ще попереду! Що хочуть зробити з кримчанами і Кримом залишається тільки здогадуватися», - підписав опубліковане відео Смедля.

Варто відзначити, що за останній тиждень ситуація на півострові кардинально змінилась. Люди залишились без світла, окремі міста навіть без газу. У магазинах такі ж кілометрові черги за продуктами, кількість яких щодня зменшується. Також варто відзначити, що навіть приватні пекарні у Криму перестали працювати. Спочатку від справжнього дефіциту хліба постраждав Сімферополь.

Нагадаємо, днями місцеві жителі повідомляли про те, що ситуація з соціальним забезпеченням в Криму надзвичайно важка. Відтак стало відомо, що у деяких містах закінчився хліб, а м'ясо збираються утилізувати через те, що не працюють холодильники. За продуктами харчування шикуються довгі черги, в яких виникають бійки на політичному ґрунті. Власники магазинів і персонал ночують на робочих місцях через ймовірність мародерства.