20 лютого відбулася зустріч учасників ЮНІСЕФ з лучанами щодо вакцинації від поліомієліту. Про це повідомляє «Волинська правда».

Експертом зустрічі був головний імунолог міста Києва Федір Лапій, була присутня і головний педіатр Луцька Світлана Ніколаєнко.

Так, у залі Волинської обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки Федір Лапій розповів про вірус поліомієліту та його особливості. Він зауважив, що ще у 2010 році Україна потрапила до так званої «червоної зони» за показниками поширення вірусу. Імунолог додав, що цього ж року відбувся спалах поліомієліту у Таджикистані. Мовляв, вакцинація в Україні необхідна, аби не повторилося подібне.

Федір Лапій також повідомив, що для вакцинації, що відбувається зараз, не використовується та вакцина, яка прибула в Україну у травні минулого року. Тоді, розповів він, за кошти уряду Канади було закуплено 3,5 мільйонів доз вакцини. 21 травня в Україну було доставлено 1,5 мільйони доз. «І ця партія, про яку багато писалося у ЗМІ, не використовується для вакцинації», - запевнив лікар.

Він також повідомив, що ще одна партія вакцини була закуплена за кошти ЄС.

Нагадаємо, начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Микола Якимчук розповідав, що лише 20% дітлахів в Луцьку вакцинували проти поліомієліту. Зокрема, він зауважив, що в обласному центрі Волині одна з найгірших ситуацій щодо вакцинації дітей. 

Також раніше повідомлялося, що луцького школяра без згоди батьків вакцинували від поліомієліту.