Тренажерами в спортивному залі користується безліч людей, тому через них можна легко обміняться різними патогенними мікроорганізмами.

Читайте також: Медики не радять різко заходити у воду у спеку

Саме тому, варто дотримуватися деяких правил, щоб зменшити ризик "підхопити" хвороботворні мікроби.  Як відомо, бактерії можуть бути не тільки на ручках і сидіннях тренажерів, лавках або в роздягальні, а всюди.

Не вішайте на дисплей тренажера свій рушник і не кладіть на нього журнал чи книжку, адже саме там знаходиться велике скупчення бактерій.

Після кожного відвідування тренажерного залу періть свій одяг і рушник. Бактерії - носії інфекцій і грибків (наприклад, спричиняють мікоз стопи) швидко розмножуються на брудних рушниках. Кожен раз, користуючись рушником, ви втираєте в нього мікроби зі своєї шкіри. За тиждень такого використання на ньому збирається кількість органічного матеріалу, достатня для формування бар'єру, що захищає бактерії від знищення і дозволяє їм розмножуватися і поширювати хвороби.

Обов’язково після кожного заняття приймайте душ, робіть це без поспіху, а також дезинфікуйте всі ранки і подряпини на своєму тілі. Небезпечним для здоров’я є золотистий стафілокок є стійким до антибіотиків мікроорганізмом. Після потрапляння у кров він стає смертельно небезпечним. Якщо у вас є подряпини чи рани, то обов’язково їх обробіть спиртовим розчином.

Читайте також: Автомобіль – не розкіш, а провокатор хвороб

Не ходіть босоніж в роздягальні і душовій – це вірний шлях до грибка стоп. Завжди носіть з собою шльопанці, які захистять вас від контакту із зараженою підлогою.

Користуйтеся антибактеріальними серветками.

Ретельно мийте руки з милом.  У спортзалі намагайтеся якомога рідше торкатися руками обличчя.  Так ви ризикуєте занести інфекцію в ніс, рот або очі, що загрожує розвитком застуд, ангін або кон’юнктивіту.

Окрім того, варто обмежити споживання вуглеводів і солодощів. Оскільки вони є чудовим середовищем для розмноження бактерій у травному тракті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter