Оновлений стадіон Східноєвропейського університету імені Лесі Українки «Спортивне ядро» урочисто відкрили сьогодні у Луцьку. Участь у церемонії відкриття взяли голова Наглядової ради Лесиного вишу, засновник Фонду «Новий Луцьк»  Ігор Палиця та ректор університету Ігор Коцан.

До слова, саме завдяки голові Наглядової ради Ігорю Палиці, вдалося реконструювати студентський стадіон. Бо ще у червня цього року з нагоди відзначення 75-річчя СНУ засновик Фонду «Новий Луцьк» та його батьки Тетяна Йосипівна і Петро Якович Палиці зробили подарунок для університету – подарували 2 мільйони гривень на реконструкцію існуючого спортивного поля.

На стадіоні оновили футбольне поле, змонтували сучасні футбольний, волейбольний та баскетбольний майданчики та облаштували місця під вуличні тренажери. Також облаштовано три сертифіковані бігові доріжки та чотири зони для розминки, стрибкові ями, реконструйовано огорожу навколо стадіону, встановлено нові пластикові сидіння та покращено освітлення стадіону. Загалом на усі роботи витратили близько 2,5 млн грн.

Крім того, участь у церемонії відриття взяли голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»  Олександр Товстенюк, народний депутат від Волині Юрій Савчук, член наглядової ради, кадидат історичних наук Василь Токарський, ректор ЛНТУ Петро Савчук та інші поважні гості.

 


Зокрема, керівник вишу Ігор Коцан привітав усіх студентів та професорський склад з початком нового навчального року.

«Ми розпочинаємо цей навчальний рік на новому, реконструйованому стадіоні. Ми дуже раді, що такий стадіон з’явився у нашому університеті, і така велика кількість студентів, яка зараз є тут, може займатися ігровими видами спорту, займатися легкою атлетикою, ставити європейські та світові рекорди», - повідомив ректор СНУ.

 

Окрім того Ігор Коцан подякував засновнику Фонду «Новий Луцьк» Ігорю Палиці за допомогу в розвитку університету та запевнив, що найкращим подарунком для інвестора будуть олімпійські та світові чемпіони, яких виховають на цьому стадіоні.

Голова наглядової ради вишу Ігор Палиця також привітав усіх присутніх та висловив сподівання, що оновлена спортивна арена стимулюватиме студентів займатися спортом.

«Звісно, дехто скаже, що зараз не до урочистостей, бо на сході України йдуть бойові дії. Але в країні не лише війна, а й триває життя. І тому потрібно сприяти розвитку та здоров’ю молоді, бо це - наше майбутнє», - резюмував Ігор Палиця.

 

До слова, серед вихованців волинських тренерів чимало відомих спортивних постатей – футболісти Анатолій Тимощук, Олег Герасимюк, відома біатлоністка Тетяна Водопянова, спортсмен-паралімпієць Андрій Розтока, спортсмен міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор в Сіднеї – Кирило Чупринін, заслужений майстер спорту, призер Олімпійських ігор в Нагано – Олена Петрова.

Отож, реконструйований стадіон надасть ще більше можливостей розвивати спорт в Лесиному виші та досягти високих результатів не лише на теренах України, а й на міжнародній арені. Усі ці зміни дозволять волинським спортсменам успішно готуватися до змагань та досягнень і здобувати нові перемоги.

В рамках урочистосей перед студентам вишу, почесними гостями та глядачами виступили найкращі спортсмени університету. Під оплески присутніх на стадіон вийшли команди з художньої гімнастики, спортивної аеробіки, кікбоксингу, баскетболу, а також молодіжна футбольна команда.

 

 


 


 


 


 


Після усіх показових виступів спортсменів відбулась спортивна естафета, під час якої визначили перших тріумфаторів оновленого стадіону.


 

«Я сподіваюся, що сучасний оновлений стадіон багатьом стане в нагоді та знайдеться велика кількість охочих займатися. Необхідно розвивати вітчизняний спорт і встановлювати свої, українські, норми та критерії. Треба заохочувати спортсменів, щоб вони мали до чого прагнути. І в той же час необхідно, щоб в Україні були якісь принципи змагань, щоб можна було створити здорове конкурентне середовище. Щоб діти, старші люди намагалися якимось чином навіть пишатися своїми досягненнями. І в цьому ми готові допомогти», - підсумував на завершення засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.