Прокуратура міста Луцька розглянула звернення депутата міської ради Андрія Осіпова про надання інформації про хід досудового розслідування кримінальної справи щодо харчування у луцьких садочках неякісними продуктами.

Про це повідомив депутат на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Як повідомляв раніше Андрій Осіпов, до нього надійшла анонімна інформація від працівників Луцької міської ради про те, що у 2014-тому році відбувались зловживання у сфері харчування дітей у дитячих садочках.

У ході кримінального розслідування було встановлено, що впродовж 2014 року ФОП Понікарчиком О.Л. здійснювалося постачання м’яса свинини в кількості 659,6 кг та яловичини в кількості 184, 4 кг без відповідних докіментів, що засвідчують його якість, безпечність та відповідність ДСТУ. Також, відповідно до цього розслідування, аналогічні факти постачання продукції невстановленого походження продовжують і цьогоріч.

Таким чином, прокуратура змушена активізувати дії щодо розслідування поставок сумнівного м’яса та продукції без документів ФОП Понікарчик О.Л. до ДНЗ (ст. 227 КК України) та щодо посадових осіб конкурсного комітету Управління освіти Луцькради (ст. 364 КК України), які збільшили ціну на м’ясо після проведеного тендеру на 10% в той час, як на ринку відбулось загальне зниження ціни на такий товар.

В той же час прокуратура міста вимагає від міського голови Миколи Романюка розірвати договір із ФОП Понікарчик О.Л.