Вперше за останні 30 років у Луцьку відбудеться І національний чемпіонат України з легкої атлетики, в якому візьмуть участь команди майже зі всіх областей країни. За словами організаторів, чемпіонати такого масштабу наше місто востаннє бачило ще за часів Радянського союзу. Разом з тим, це унікальна можливість для українських спортсменів проявити себе, повправлятися на стадіоні міжнародного зразка та заявити про себе на всю Україну. 

Про це сьогодні розповіли президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк та головний суддя чемпіонату Володимир Яловик під час прес-конференції. 

Варто зауважити, що після реконструкції стадіону, яку провели за кошти Фонду Ігоря Палиці, Луцьк отримав можливість проводити змагання та чемпіонати такого високого рівня. Таким чином, вже за кілька тижнів після відкриття оновленого легкоатлетичного комплексу, стадіон «Авангард» прийматиме у себе І Національний чемпіонат з легкої атлетики. 

«У чемпіонаті візьмуть участь команди з 24-х областей України. Наразі немає підтвердження лише з АР Крим та Чернівецької області. Навіть з Луганської та Донецької області до нас приїдуть спортсмени», - наголосив заслужений тренер України Володимир Яловик. 

Разом з тим, найбільше учасників налічує команда з Волині, яка включає аж 78 спортсменів. 

«Це унікальна можливість для Луцька і її жителів заявити про себе. Діти з Волині повинні мати місце де тренуватися і розвиватися, і таким місцем є оновлений стадіон. Вже сьогодні ми можемо бачити, як щодня до стадіону приходять не лише діти, а й дорослі, які можуть вільно займатися спортом. Крім того, уже сьогодні луцькі тренери проведуть тренування з легкої атлетики для учнів луцьких шкіл», - розповів президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк. 

Зауважимо, що в рамках урочистого відкриття Чемпіонату на стадіоні буде проведено естафету серед вихованців різних навчальних закладів, які будуть виборювати звання «Найшвидша школа Луцька». Переможці естафети отримають цінні призи та кубки. 

Тренер наголосив, що ні чемпіонат, ні будь-які змагання з легкої атлетики на стадіоні «Авангард» не були б можливим без сприяння фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Чемпіон України з легкої атлетики Володимир Рудюк заявив, що підписання меморандуму про співпрацю між Фондом «Новий Луцьк» та Федерацією легкої атлетики дало старт не лише реконструкції стадіону, а й вивело спорт Волині на новий етап розвитку.

«Ми отримали багато позитивних відгуків і вітань після відкриття. Багато спортсменів з інших областей заздрять нам і нашому стадіону. Були навіть пропозиції про співпрацю з Білорусі та Польщі», - запевнив Володимир Рудюк. 

Разом з тим голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк не лише відмітив позитивні зміни після відкриття оновленого стадіону, а й розповів про нові плани. Зокрема, він повідомив про те, що у листопаді на Волині відбудеться ще дві визначні спортивні події, а наступного року у Луцьку проходитимуть відбірні змагання для участі в Олімпійських іграх. 

«Хотілося б вкотре подякувати Першому заступнику Міністра молоді та спорту Ігорю Гоцулу та Володимиру Рудюку за співпрацю та підтримку. Чесно кажучи, були побоювання, що ми не встигнемо завершити роботи з реконструкції стадіону, але ми таки це зробили і зараз можемо пишатися результатами. Наш стадіон унікальний. Йому немає аналогів по всій Україні, адже у нас на стадіоні є секція для метання. Єдиною проблемою, яка наразі є - це поселення. На 2016 рік ми запланували багато спортивних подій, під час яких до Луцька будуть приїжджати близько 3 000 людей, а наші готелі поки що не можуть розмістити у себе таку кількість гостей. Тож і над цим треба працювати», - резюмував Олександр Товстенюк. 

Наприкінці зустрічі організатори змагань закликали усіх бажаючих завітати на стадіон не лише під час змагань, а й просто у вільний час, адже спорт - це запорука здорового життя.