Згідно з даними Державної служби зайнятості, близько 90% громадян України, котрі перебувають на обліку з безробіття, мають вищу освіту.

Читайте також: В Україні збільшили розмір допомоги безробітним

Про це заявив виконувач обов'язків голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко під час прес–конференції у вівторок, 29 січня, передають "Українські Новини".

При цьому найбільш затребуваними досі є робочі спеціальності.

"Є проблеми на ринку праці. Я завжди про це кажу, одна з них, істотна проблема, – це дисбаланс, тобто 75% випускників шкіл йдуть за вищою освітою, інші – за професійною або не навчаються взагалі. Це абсолютно протилежно тому, як у розвинутих країнах Європи: там близько 30% йдуть здобувати вищу освіту, а всі інші здобувають професійну освіту, технічну освіту", – пояснив він.

Читайте також: Від 50 тисяч гривень: кому в Україні платять найбільше

У межах вирішення цієї проблеми Держслужба зайнятості створила 11 центрів професійно–технічної освіти, розташованих у Сумській, Харківській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Івано–Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській та Рівненській областях. Навчання в них відбувається за 88 ліцензованими спеціальностями, випускники отримують дипломи державного зразка. Як зазначив Ярошенко, за 2018–й рік навчання пройшли 147 тис. українців, 90% з них у подальшому працевлаштувалися.

Крім того, близько 5 тис. українців пройшли професійне навчання із застосуванням елементів дистанційного і дуального навчання.

Ярошенко зазначив, що Держслужба зайнятості прагне максимально застосовувати сучасні технології у своїй роботі, у тому числі запускаючи сервіс електронних кабінетів для роботодавців і здобувачів, електронні черги, відеопрезентації підприємств–роботодавців і відеорезюме безробітних.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter