У Нововолинську дівчина вирішила змінити стать. Про це розповіла очільниця РАЦСу у Нововолинську Людмила Савік, пише Буг.

Читайте також: На Волині розшукують водія, який збив чоловіка та втік: потерпілий у лікарні

"До нашого маленького міста прийшла така ситуація: виконання справи про зміну статті уродженки Нововолинська. На сьогодні вона тут не проживає", – каже жінка.

"Дівчина звернулася в лікувальний заклад у Києві з приводу того, що відчуває себе, як хлопчик. Проведена замісна терапія протягом трьох років і дали висновок, що може бути чоловіком. Хоча відверто, по фото вона схожа, як на мене, на жінку", – розповіла вона.

Вона каже, що і у нас є відкритість, що ми йдемо в Європу, бачимо як в вільних країнах все відбувається.

"У вересні була на курсах підвищення кваліфікації, де зібралася група, в якій всі керівники більше 10 ти років. Ми стільки за життя побачили, ділилися досвідом, говорили і про такі зміни (реєстрація зміни статі – ред.). Я слухала, але і не вникала, не думала що, доведеться з таким стикнутися", – пригадує Людмила Савік.

Читайте також: Луцькі базарники "напали" на журналістку через шубу

Справа про зміну статі була започаткована на території медзакладу. Так як жінка зареєстрована в Нововолинську, прийшли документи на виконання від відділу ДРАЦСу в Києві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook