Додаткові маршрути для перевезення лучан розробить Луцьке підприємство електротранспорту, а також тривають переговори з альтернативними перевізниками.

Читайте також: Лучани зможуть їздити безкоштовно у маршрутках без валідаторів

Про це йшлося під час прес-конференції першого заступника Луцького міського голови 6 грудня у Луцьку, пише ІА Волинські Новини.

Про основну причину неприєднання перевізників до системи АСОП розповів радник міського голови Анатолій Миронюк. З його слів, перемовини з перевізниками тривали до 14 години і посадовець вірив, що вдасться домовитися про те, щоб працювати прозоро та чисто. Однак перевізники на це не пішли. Раніше вони давали пропозиції міськраді, робили заяви, прохання і міська влада виконала все. Причиною відмови перевізників було те, що вони бажають працювати "на чорно". Він закликав лучан разом подолати цю ситуацію, об’єднавшись, попри те, що, можливо, з 11 грудня декому доведеться певний час ходити пішки.

Читайте також: У Луцьку не їздитимуть маршрутки без валідаторів

Своєю чергою, перший заступник міського голови Григорій Недопад повідомив, що він звернувся з листом до Луцького підприємства електротранспорту, щоб були сформовані додаткові маршрути, які могли б максимально забезпечити перевезення пасажирів по Луцьку. Окрім того, за низкою маршрутів повинно працювати підприємство "Санрайз", яке вже встановило валідатори у своїх автобусах. Лишається декілька днів для того, щоб решта перевізників встановили систему валідації. Наразі валідатори відсутні у понад 70 автобусах. У разі, якщо місцеві перевізники відмовляться, знайдуть альтернативних перевізників. Зокрема, з ними ведуть перемовини.

Нагадаємо, повідомили про чергові спроби шантажу перевізниками громади міста: більшість з них відмовляються встановлювати валідатори та працювати прозоро. Представники міської влади наголосили, що з 11 грудня перевезення з готівковою оплатою у Луцьку будуть незаконними та просили інформувати про такі випадки в поліцію або групу оперативного реагування "15-80".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook