Новостворений "Волинський центр розвитку урядування" представить своє бачення бюджету Луцька на 2018 рік. Захід відбудеться 21 грудня в "Innerspace" (вул. Паркова, 5) і пройде у форматі круглого столу. Початок о 15:00.

Читайте також: Прийняття обласного бюджету перенесли

Волинський ЦРУ сподівається, що їхні пропозиції будуть враховані при прийнятті бюджету міста на наступний рік. На обговорення запрошуються депутати Луцької міської ради, представники виконавчих органів, громадські діячі та журналісти. 

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Нагадаємо, що до складу Волинського ЦРУ входять три скандально відомі "експерти" Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця. Весною цього року вони, зокрема, підписали ряд суперечливих документів і ініціювали зростання вартості проїзду у марштутних таксі до 4 грн, після чого покинули посади. СЬогодні ж перевізники вимагають підняття ціни до 5 грн.

Цікаво, що наразі у Конотопі зробили акцент на електротранспорті (тролейбуси і трамваї) та збили ціну у маршрутках з 3 до 2,5 грн. Хоча перевізники також вимагали подорожчання з 3 до 5 грн.

В цілому ж круглий стіл Волинського ЦРУ, швидше за все, буде нагадувати прес-конференцію трійці екс-заступників мера Луцька з представниками підконтрольних ЗМІ. Сам проект лучани пов'язують з місцевим олігархом Степаном Івахівим. А намагання втрутитись з "благими намірами" у прийняття бюджету – це спроба дестабілізувати ситуацію в Луцьку напередодні нового року.

"Експерти" ВЦРУ Моклиця, Григоренко та Яковлев були заступниками міського голови Луцька Миколи Романюка. Після смерті Миколи Ярославовича і низки скандалів, усі вони вирішили покинути свої посади. Трійця брала безпосередню участь у розбазарюванні нерухомості, землі та бюджету Луцька.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook