Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров розповів, що колишній президент-утікач Віктор Янукович виїжджав із країни під страхом смерті. За його словами, він насилу виїхав з Адміністрації президента.

Читайте також: В елітному готелі Києва помітили міністра-втікача часів Януковича (фото)

Крім того, Азаров заявив, що також складно було виїхати главі АП Андрію Клюєву. На той час експрем'єр вже втратив зв'язок з політиками. Про це він повідомив в інтерв'ю для видання "Страна".

Як стало відомо, в той момент Азаров не міг додзвонитися ні до міністра внутрішніх справ, ні до глави Служби безпеки. Тому вони всі виїхали до Межигір'я.

"І Служба охорони президента, яка мала у своєму розпорядженні свою розвідку, доповіла, що рухається великий натовп на Межигір'я – близько 5 тисяч осіб. І в складі цього натовпу, спеціально підготовлена група, яка повинна була після захоплення Межигір'я знищити фізично Януковича", – зазначив політик .

За словами експрем'єра, Межигір'я було досить добре захищене, так як охорона була серйозна, але, на думку Азарова, тоді було б жертв понад 100 осіб.

Він підкреслив, що територія резиденції дуже велика, тому в будь-якому випадку потрібно було б застосовувати зброю для ураження і було б кровопролиття. Політик додав, що Янукович про це знав, тому прийняв рішення про евакуацію до Харкова.

"Коли він прибув до Харкова країні стало ясно, що влада захоплена тими, хто організував державний переворот. Це стало ясно всім на місцях, особливо керівникам силових структур", – повідомив Азаров.

Політик повідомив, що відразу ж після відльоту експрезидента Рада незаконно призначила нових глав СБУ і міністра внутрішніх справ.

Читайте також: "Повернемося і відродимо державу", – поплічники Януковича "намилилися" повернутись в Україну

"Відразу ж пішли команди в обласні управління, місцеві керівники завагалися. І відразу ж були вислані загони до Харкова, Донецька, завдання яких було знищити Януковича. Ось звідси пішли метання Януковича. Спочатку йому сказали, що не гарантують безпеку виступу на з'їзді в Харкові. Він полетів до Донецька. Там теж було небезпечно, виїхав до Криму і почалися ось ці ось його метання", – сказав експрем'єр.

Азаров підсумував, що всього цього можна було не допустити, якби з самого початку Янукович прийняв би досить жорсткі заходи в реалізації своїх конституційних прав, як президент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook