Верховна Рада на своєму засіданні 2 червня ухвалила закон "Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з реформою прокуратури і змінами в системі судоустрою України" (проєкт № 3194).

Читайте також: "Вперше в історії": суд стягнув з екснардепа рекордну суму застави у 30 мільйонів

У статтях 340, 359, 456 і 457 Митного кодексу України слова "Верховний суд України", "Генеральний прокурор України" і "Генеральна прокуратура України" замінено словами "Верховний Суд", "Генеральний прокурор" і "Офіс генерального прокурора" відповідно, пише Главком.

Прийняття закону дасть змогу уточнити у зв'язку зі змінами у законодавстві України дійсні найменування найвищих у системі судоустрою та прокуратури України органів, а також назви посад керівників таких органів.

Читайте також: Депутата від "Слуги народу" призначили міністром культури: відомо, хто займе його місце у парламенті

Як тлумачить портал pravo.ua, таким чином, голова та судді Верховного суду, генеральний прокурор і члени їх сімей, які прямують разом з ними, не підлягають особистому огляду. Їх ручна поклажа та супроводжуваний багаж звільнені від митного огляду.

Контрольовані поставки та переміщення товарів під негласним контролем повинні узгоджуватися з Офісом генерального прокурора. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook