У селі Брониця Камінь-Каширського району, що на Волині, місцеві молодики утворили угрупування та тероризують цілий район.

Читайте також: Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото)

Про це повідомляє інтернет-видання "NewsMakers".

Рувим та Антон Сидорчуки – діти сільського священнослужителя, ледь закінчивши школу, "відкосили" від армії. 

Перший стартап братів − контрабанда цигарок і алкоголю до Польщі, закінчився депортацією і загрозою конфіскації мікроавтобуса, яким діти Олександра Сидорчука незаконно возили підакцизні товари до Євросоюзу. Завдяки, знову таки грошам родичів і експрокурору-хабарнику, а нині адвокату Андрію Кучеру, справу вдалося зам’яти, однак цей бізнес довелося зупинити. Тому, звикші до порушення закону і швидких грошей, чоловіки вирішили розводити беззаконня на місцевому рівні, щоб забезпечити собі безтурботне майбутнє.

Варто зазначити, що переважна більшість сімей – багатодітні родини по 10-12 дітей, які десятиліттями ведуть хоч і багатий, але паразитичний спосіб життя: отримують завдяки корупційним оборудкам так звану "соціальну допомогу" від держави на дітей у кілька десятків тисяч гривень, і не реєструються, як підприємці, щоб не сплачувати податки, хоча займаються виробництвом бетонних виробів, утримують пилорами, будівельними роботами, надають транспортні послуги.

"Разом і батька легше бити" – подумали діти Олександра Сидорчука і, згуртувавши біля себе організовану злочинну групу, почали нападати на жителів Камінь-Каширська та навколишніх сіл, адже коли в кишені є "зелена валюта" – поліція і закон вже не становлять ніяких перепон.

Cвого часу, хлопці накупили "євроблях" і неодноразово створювали аварійні ситуації: відзначалися дрифтом і несамовитою їздою по райцентру.

Читайте також: На Волині у храмі перед богослужінням вдарили священика

Обурені нічними погонями, ревом двигунів і звуком клаксонів, перелякані мешканці звернулися до поліції із вимогою покарати броницьких бандитів. Наряд із 4 патрульних, який вирішив зупинити одну із "євроблях", що спричинила ДТП, опинився обличчям на землі, а у одного із офіцерів, молодики із села Брониця та сусіднього Воєгоща, забирали табельну зброю. Обласне керівництво поліції згодом вирішило провчити членів ОЗГ і влаштувало масштабні обшуки "КОРДом" в їхніх оселях.

Коли увесь район гудів про беззаконня і наругу, яку чинять діти Олександра Сидорчука, батько та їх рідний дядько, вперто не помічають злочинів, які вчиняють їх діти та племінники на теренах Камінь-Каширського району.

У відкритому реєстрі журналісти знаходять лише з вересня по грудень 2019 року відкритих шість справ проти лідера Рувима, які дивним чином закриваються поліцією за класифікацією "адміністративне правопорушення/дрібне хуліганство", хоча жертви отримують тяжкі та середні тілесні пошкодження. Жертвами нападників стають не лише цивільні і поліцейські, а навіть люди з інвалідністю.

Крім побоїв молодики вирішили будувати власний "бізнес", і заручившись підтримкою американської діаспори та місцевого сільського голови Кошелюка П. М., незаконно почали видобувати та фурами продавати пісок та торф. На місці одного із місцевих кар’єрів наразі залишилися марсіанські кратери, а вкрадений у громади пісок спритники продають для будівництва по всій області. "Золота жила" приносить колосальні доходи, поки один із місцевих жителів не наважується зателефонувати до поліції.

За кілька хвилин техніка зникає з кар’єрів, а ОЗГ вирішує діяти радикально з чоловіком, який спробував обламати їм "маліну". Спочатку Рувим Сидорчук зателефонував до активіста та матами пригрозив, що закопає його в тому ж таки кар’єрі, за те, що він "посмів повідомити про злочин поліцію". Потім, набравши цілий автобус "підтримки" банда – дітей Шахна Леоніда та Костянтина, приїзджає до чоловіка додому. Якби не втрутився один із працівників поліції, ситуація могла б завершитись фатально. Згодом невідомі вночі псують родині заявника металевий паркан, обмальовуючи його матами і непристойностями.

Вже 15 травня, до Брониці, вкотре прибули працівники спецпідрозділу "КОРДу" і знову провели обшуки в оселях зловмисників. Цей епізод пов’язаний із нещодавнім побиттям Юрієм Сидорчуком мешканця села Сошичне. Тоді його спочатку покропили сльозоточивим газом в обличчя, а потім звірськи побили. Також у бандитів знайшли та вилучили зброю і бойові набої.

Окрім того, 1 січня четверо учасників цієї групи жорстоко побили 23-річного поліцейського, зламавши йому хребет.

Допоки триває досудове розслідування, за одним із епізодів діяльності покидьків, які "шарою" б’ють навіть інвалідів, у поліції не коментують усіх деталей. Можна припустити, що долари можуть вкотре допомогти залагодити питання із місцевою поліцією. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook