Наповнення бюджету, квартирна черга та "Волиньприродресурс". Голова Волиньради Ігор Палиця на черговій сесії прозвітував про роботу у 2018 році.

Читайте також: Смертна кара і три губернатори: що відбувалось на сесії Волиньради

За останній рік роботи Волинська обласна рада прийняла 45 регіональних програм та виділила 112 мільйонів гривень на їх реалізацію. У 2018 році до представницького органу області надійшло понад 700 звернень – більше половини вирішили позитивно. Про це розповів на черговій 23 сесії голова Волинської обласної ради Ігор Палиця звітуючи за останній рік роботи. Ігор Палиця відзначив, що роботою ради – задоволений – депутати працювали чітко та злагоджено.

"Я вважаю що у 2018 році нам вдалося зберегти обличчя обласної ради. Дивитися людям чесно в очі. Сказати, що в обласній раді немає корупції. Сказати, що в обласній раді не вирішуються питання якось під столом. Ми намагалися, щоб політика була відсутня в обласній раді. Вдалося, не вдалося? Я вважаю, що вдалося на 99 відсотків", – каже Ігор Палиця.

Читайте також: Ігор Палиця розповів, кого хоче бачити на посаді голови Волинської ОДА

Голова Волиньради відзначив, що у 2018 році не на багато, але збільшилися надходження до бюджету від комунальних підприємств. Додаткові кошти ще планують залучити від оренди комунального майна. Окрім того, Ігор Палиця зазначив, що завдяки творчому підходу до роботи із забудовниками вдається отримати житло для квартирної черги.

Що стосується діяльності КП "Волиньприродресурс", то Ігор Палиця висловив сподівання, що новообраний президент, який приступить до виконання своїх повноважень вже 20 травня не буде зазирати в кишені підприємцям. І не даватиме команди своїм представникам на місцях тиснути на бізнес та комунальні підприємства.

Ігор Палиця висловив сподівання, що за нового президента зменшиться вплив контролюючих органів на бізнес, аби він міг вільно дихати. Голова Волиньради висловив подяку депутатам за те, що погодились виділити кошти не кожен окремо на свій округ, а на великі в масштабні обласні проекти, до прикладу, такі як перинатальний центр, ремонт інфекційної лікарні та інші медзаклади.

Депутати зустріли звіт голови Волиньради оплесками та проголосували за прийняття його до відома.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook