З'явилося відео допиту бойовиками військового Збройних сил України, який днями зник на лінії розмежування та потрапив у полон до бойовиків.

Читайте також: "Ї**нута на всю голову", – мережу розгнівав пост сепаратистки ДНР

Про полон бійця та місце перебування військового, який зник 24 травня, стало відомо з відео допиту, оприлюдненого так званою "поліцією" ДНР в YouTube.

За словами бойовиків, Володимир Воскобойник із села на Чернігівщині був затриманий з автоматом і гранатою в районі Докучаєвська (Донецька область) "нетверезим".

Військовий розповів, що він прийшов на контракт до ЗСУ у вересні 2017 року. Мав бойове завдання – з'ясувати вогневі точки противника, але "випивший трохи був", і його затримали.

"З відео допиту військовослужбовця можна зробити висновок, що людина піддалася важкому психологічному впливу, перебуває у стресовому стані, говорить плутано, має втомлений вигляд – ймовірно через тривалу відсутність сну, або фізичні тортури", – прокоментували в 30 омбр.

Читайте також: З'явилося повне відео ліквідації ватажка бойовиків "Мамая"

На відео військовий стверджує про відсутність російських військ на території України. Як пояснили в 30 омбр, це вказує на те, що з 19-річним хлопцем попрацювали представники російських спецслужб.

"Заяви, які був змушений зробити військовополонений – це спроба російських пропагандистів переконати українське і світове співтовариство у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України", – додали в бригаді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter