22 травня військова прокуратура проводила слідчі дії на митному посту "Ягодин". Зокрема, проводились обшуки в начальника митного посту "Ягодин" Волинської митниці ДФС Олександра Оникійчука, ймовірно причетного до побиття журналістів ТРК "Аверс".

Читайте також: "Дегенерат і урод. Чому він досі на посаді?", – депутат Волиньради про митника, який причетний до побиття журналістів

Про це повідомляє журналіст Євген Плінський на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора, у жителя Волинської області, який називає себе в.о. керівником Волинської митниці, проходили обшуки в рамках "бурштинової справи". Обшуки проходили і на митному посту "Ягодин". Військова прокуратура, яка веде цю справу, планує найближчим часом висунути ряд підозр членам банди бурштинового трафіку.

На черзі Львівська митниця, яка прямо в своєму офісі все і зберігає. За даними слідства, незаконний трафік бурштину через Львівську та Волинську митницю розцвів з 2016 року. Чи не вважаєте цей факт цікавим?" − йдеться у дописі журналіста.

Читайте також: Колишнього керівника Волинської митниці Кривіцького звільнили з посади заступника ДФС

Як повідомлялось раніше, в офіційному коментарі головний державний інспектор з питань доступу інформації Волинської митниці ДФС Валентина Черниш підтвердила інформацію про обшуки на митному посту та у начальника митного посту "Ягодин" Волинської митниці ДФС Олександра Оникійчука.

Нагадаємо, п'яні волинські митники побили та пограбували знімальну групу телеканалу "Аверс". Журналісти телеканалу навідалися на корпоративне свято Ягодинської митниці – керівник митного поста Ягодин Олександр Оникійчук виставляв "могорич" за День народження. Привітати начальника зібрався увесь бомонд Волинської митниці. Завітали і журналісти – бо ж на святі знаходилися люди, які напередодні пропустили через Ягодин тонну триста бурштину. Оскільки на митниці цей прецедент замовчують, то журналісти вирішили з перших уст дізнатися, як так вийшло. З порожніми руками ходити на такі свята негоже, тому знімальна група власними руками зробила подарунок.

Журналіст Євген Плінський розповів, за якою схемою відбувалось збагачення очільника уряду Володимира Гройсмана та виконуючого обов'язки заступника Голови ДФС Віктора Кривіцького на Волинській митниці. За його словами, схема стосувалося ввезення автомобілів на іноземній реєстрації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook