Позачергова 41 сесія Луцької міської ради знову пройшла зі скандалом. А все тому, що сюди завітали учасники АТО для того, аби із міського бюджету депутати виділили 5 мільйонів гривень для початку будівництва реабілітаційного центру.

Читайте також: Корпача, який їздив до Росії, виключили зі складу Луцького виконкому

Ще від самого початку засідання атовці були дуже вороже налаштовані. А все через те, що луцькі обранці ставили під сумнів можливість виділення коштів із державного бюджету у сумі не менше 15 млн гривень. Тому коли почалося обговорення питання і почалися емоційні виступи, не лише депутатів, а й працівників міськради заблокували у сесійній залі.

Як з`ясувалося згодом, блокування сесії Луцькради волинськими учасниками АТО із було із "подачі" нардепа Ігоря Лапіна, який пообіцяв вибити кошти на це ще покійному Миколі Романюку, але за 3 роки не зробив для цього взагалі нічого. За словами помічниці нардепа Оксани Ютовець тепер луцький обранець нарешті "намагатиметься виділити кошти на реконструкцію реабілітаційного центру".

У свою чергу, радник секретаря міськради Ігор Поліщук нагадав, що за кошти держбюджету, передбачені на соціально-економічний розвиток територій, виділенню яких сприяв у попередні роки, Ігор Лапін чомусь здійснив ремонт фасаду обласної клінічної лікарні, а не будівництво центру.

"Тож, мені цікаво, чи всі ці активісти, які зараз тут стоять за Лапіна, були в кабінеті нардепа?" – наголосив Ігор Поліщук.

Після словесних перепалок і суперечок, депутати Луцькради прийняли рішення спрямувати 5 мільйонів гривень з міського бюджету на реконструкцію приміщення під реабілітаційний центр для атовців, знявши ці гроші із ремонту прибудинкових територій. Тож тепер невідомо коли у дворах лучан запрацює будівельна техніка, адже кошти підуть на центр.

Також депутати запропонували нардепу Лапіну порушити перед Кабміном та міністерством фінансів питання включення до переліку об’єктів фінансування з коштів субвенції держбюджету на соціально-економічний розвиток реконструкції приміщення відділення водолікування Луцького ЦПМСД на проспекті Волі, 66а під реабілітаційний центр для автоців. На реконструкцію з держбюджету просять виділити 16 мільйонів гривень. Але чи дотримає своє слово горе-депутат невідомо, адже він уже неодноразово обманює своїх виборців, і не виконує свої передвиборчі обіцянки.

Читайте також: Кишенькові волинські активісти запізнились у гонитві за самопіаром

Присутні в залі журналісти відчули, як від окремих учасників "акції" неприємно пахло спиртним. Також додамо, що серед активістів, які спричинили тисняву і перепалки у міськраді, було ряд осіб, які ніякого відношення до Луцька не мають, а приїхали сюди швидше задля піару. Зокрема, серед найбільш активних "кричальників" був представник "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, керівник формування "Самооборона Рожище" Валерій Шварцкоп.

Додамо, що Валерій Шварцкоп має "цікаве" минуле, у якому відмітився п`яними бійками та хуліганством. Від так, у недалекому 2014 році, після Революції Гідності, чоловік вирішив навести "порядок" у своєму районі, вчинивши з 2 представниками патріотичної організації дебош у відпочинковому комплексі "Мальованка". Як свідчать результати медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної  речовини і стану сп’яніння, чоловіки були добряче напідпитку. 

Як стало відомо, одним із "головних героїв" розбою був саме Валерій Шварцкоп. Чоловік, приїхавши разом із друзями "самооборонівцями" з'ясувати питання, які жодним чином не входять до їхньої компетенції, вдарив в обличчя жінку-адміністратора закладу, став ображати лайкою, словесно погрожувати тим, що взагалі застрелить. 

Після "пригоди", Шварцкоп, добряче п'яний, сів за кермо свого автомобіля і мало не спричинив ДТП.

Читайте також: Депутат Лапін зганьбився через свою манію сепаратизму

Також, рожищенці знають Валерія як людину, яка не дотримує свого слова, чим він схожий із нардепом Лапіним. Відомо, що підприємець Швацкоп узяв землю у Рожищі під будівництво торгового центру з умовою побудувати котельню для опалювання гуртожитків. Торговий центр побудував, а про котельню забув.

"Ми дали задню з котельнею, бо проект безперспективний", – каже Шварцкоп.

Проявив активну громадянську позицію і демобілізований мешканець Рожищенського району Микола Свистак (крайній справа).

Дехто  із активістів так поспішав, що приїхали на засідання з маленькою дитиною.

Додамо, що реабілітація учасників АТО дійсно дуже важлива справа, а держава не належним чином підходить до цього питання. Та не варто перекладати відповідальність за невиконані обіцянки Ігоря Лапіна на міську владу Луцька і перетворювати сесії на інфоприводи нагадати про себе для колишніх посадовців, а нині ображених "експертів" олігарха Степана Івахіва. Потрібно конструктивно підходити до будь якого витрачання коштів платників податків та припинити маніпулювати нашими Героями задля політичних дивідентів.

Вікторія Прийма

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter