Мешканці та депутати міста Сарни нарікають на проблеми зі здоров'ям через завод металевих виробів.

Читайте також: На Рівненщині висміяли політичну рекламу БПП

У понеділок, 12 березня, на засідання обласної екологічної комісії прийшли мешканці міста Сарни, які просили про допомогу. Через роботу заводу металевих виробів у них почалися проблеми зі здоров'ям: носові кровотечі у дітей та проблеми із шкірою у дорослих.

За офіційними даними, завод протягом останніх 10 років щороку викидав у повітря 6 тонн шкідливих речовин. А тепер дирекція підприємства просить дозвіл на те, щоб збільшити викиди у повітря до 20 тонн на рік, повідомляє "Радіотрек".

"Люди вимагають або привести виробництво до європейських норм, або закривати завод. Люди готові виходити на пікети та на мітинги. Зрозумійте, у нас отруєна вода, один з найнебезпечніших цехів заводу працює взагалі біля дитячого садочка. Ми поки звертаємось до голови обласної ради із проханням про перевірку діяльності заводу металевих виробів у Сарнах. Нехай екологи візьмуться за це, перевірять воду та землю. Людей просто труять, а будь-які намагання з мого боку поговорити із керівництвом заводу закінчувались тим, що мене з території виганаля", – виступає проти цього дозволу депутат Сарненської міської ради Євген Криницький.

Щоб допомогти мешканцям Сарн, члени екологічної комісії Рівненської обласної ради погодились зробити виїзне засідання та оглянути завод. Втім чи дасть це якийсь результат – поки не відомо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte