У сфері культури стався скандал за участі чинного президента. 27 березня, в День театру, Петро Порошенко мав урочисто присвоїти високий статус "національного" популярному київському "Молодому театру".

Читайте також: Розстріли, втрата 8 областей, Порошенко – титан: "порохоботи" в істериці закликають братись за зброю

Однак, в останній момент він відмовився це робити. А все, через боротьбу на виборах із Володимиром Зеленським.

Справа в тому, що у серіалі "Слуга народу", де головну роль виконує основний конкурент Порошенка, грають чимало артистів "Молодого театру". Зокрема, Станіслав Боклан, Дмитро Суржиков, Катерина Кістень, інформує Главком.

Читайте також: "На Банковій дали добро розстріляти 80% населення?": українці відреагували на істеричні погрози "порохоботів"

Чи сам Петро Олексійович про це дізнався і обізлився, чи йому підказали в Адміністрації, але врешті Порошенко прийняв рішення не нагороджувати театр. 

Відзначимо, що міністр культури Євген Нищук, який має безпосереднє відношення до цієї події, заявив, що нічого не чув про надання статусу "Молодому театру" і блокування рішення Порошенком в останній момент.

У серіалі "Слуга народу" система влади в Україні і її брудні схеми подаються з іронією та сатирою. Головний герой кінорозповіді Володимира Зеленського врешті стає президентом. У Порошенка намагались забронити вихід фінального 3-го сезону "Слуги народу" на телебаченні, але серіал все ж вийшов у світ напередодні першого туру виборів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook