Через волинський пункт пропуску "Ягодин" намагалися незаконно провезти автомобіль вартістю понад 1,2 млн гривень.

Читайте також: Небезпечне для здоров'я ГМО: фірма волинського екснардепа намагається ввезти в країну вагони із соєю

Про це інформує Волинська митниця Держмитслужби у Facebook.

На митному посту "Ягодин", громадянином України подано митну декларацію, згідно якої в режимі "імпорт" переміщуються автомобіль "AUDI S8 PLUS" 2017 року випуску, в адресу українського підприємства, за ціною 37000 євро.

До митного контролю подано товаросупровідні документи, відповідно до яких продавцем являється компанія "ALL TRANSPORT EXPORT", США.

Читайте також: На "Ягодині" затримали вантажівку з літературою на 37 мільйонів гривень

З метою перевірки законності ввезення згаданого товару на митну територію України, було отримано інформацію, що фактично даний автомобіль був проданий компанією "AUDI Zentrum Ingolstadt Karl Brod GmbH", Німеччина за 42000 євро.

Таким чином, директор підприємства отримувача через водія, при ввезенні на митну територію України автомобіля "AUDI S8 PLUS", вчинив дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням, як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості щодо відправника та фактурної вартості даного товару необхідної для визначення його митної вартості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook