Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков відмовився надати відповідь щодо нарахування собі премій у 2020 році. Відповідний запит меру скерував депутат міськради, помічник народного депутата Ігоря Гузя – Володимир Шаповал.

Читайте також: Зарплата мера одного із міст на Волині вдвічі вища, ніж у Кличка та Труханова

У зверненні депутат запитував, скільки премії у 2020 році виписав собі мер Сапожніков. Натомість відповідь вразила.

Народний депутат Ігор Гузь з цього приводу записав відеозвернення. У ньому він висловив  обурення з приводу такої зухвалої поведінки очільника міста.

"Нещодавно була оприлюднена інформація, що міський голова Віктор Сапожніков за минулий рік отримав більшу заробітну плату, ніж мер Києва – Віталій Кличко, ніж мер Одеси – пан Труханов, ніж мер Дніпра – пан Філатов. Ще раз!  МЕР Новововолинська, міста, в якому проживає менше 60-ти тисяч громадян, отримав БІЛЬШУ зарплату, ніж міські голови Києва, Одеси, Дніпра. Я вже не кажу про інші міста і не називаю міста-мільйонники", – наголосив Ігор Гузь.

Нардеп розповів, що його помічник, депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал раніше звернувся до міськради, щоб отримати інформацію, скільки премій у 2020 році отримав Сапожніков, його заступники та інші члени виконкому. У відповідь лише повідомили, що за січень-травень виплатили більше 2-х мільйонів премій. Тож Володимир Шаповал подав повторне звернення з проханням уточнити і надати розрахунок, хто і скільки конкретно отримав цих премій у Нововолинській міській раді в т.ч. Віктор Сапожніков і його заступники.

Ось прийшла відповідь: "Виходячи зі змісту визначення цього поняття, виконавчий комітет Нововолинської міської ради просить повідомити, для вирішення якого питання, пов’язаного з вашою депутатською діяльністю, ви подали згадане вище звернення".

"Тобто, Віктор Сапожніков не дає відповіді на запитання мого помічника, депутата міської ради: хто і скільки отримав премій. Це анекдот, друзі, шановні мешканці нововолинська, тому що це людські гроші, бюджетні гроші! А Віктор Сапожніков і його заступники – на преміях", – зауважив Ігор Гузь у стінах Верховної Ради.

З його слів, це питання – порушення чинного законодавства, адже інформація про всі премії і надбавки повинна бути у вільному доступі не тільки депутату чи помічнику народного депутата, а й простому виборцю.

"Хтось, хто радить Сапожнікову таким чином поступати, робить усе можливе для того, аби він в шостий раз точно НЕ переобрався міським головою.  Тому що ми однозначно цю інформацію знайдемо і повідомимо нововолинців, скільки премій отримали за останні пів року конкретно Сапожніков і його заступники. Усе місто буде знати, що міська рада і конкретно персонально Сапожніков боїться розголошення цієї інформації. Тому, пане Сапожніков, я даю вам час до понеділка оприлюднити цю інформацію публічно. В іншому випадку, з понеділка ми подаємо до суду і рішенням суду ми безумовно цю інформацію знайдемо і повідомимо нововолинців про те, які премії під час пандемії і під час боротьби з коронавірусом, коли лікарні, в Нововолинську зокрема, недоотримують кошти, ви самі собі нараховуєте", – наголосив Ігор Гузь.

Читайте також: Мера Нововолинська терміново госпіталізували у луцьку лікарню

"Знайте – Нововолинська міська рада і безпосередньо Сапожніков – це люди, які бояться оприлюднення інформації, які хочуть жити і діяти тишком-нишком, собі мільйони нараховувати, аби люди цього не знали", – додав нардеп.

Таким чином, він закликав нововолинців та решту друзів у мережі Facebook поширити це відео з підписом "Пане Сапожніков – не приховуйте свою премію!"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook