Росія залишається найбільшим постачальником вугілля в Україну, незважаючи на гострий конфлікт між державами. У той час як за кордоном чиновників саджають до тюрми за те, що наживаються на війні, в Україні влада відкрито торгує з агресором, закуповуючи вугілля у Росії. 

Читайте також: Домовився з терористами і продовжує збагачувати Ахметова: скандальний міністр прокручує чергову "схему"

В такий спосіб влада України фінансує армію ворога. Втім для окремих можновладців торгівля з Росією не тільки не є проблемою, але є вкрай фінансово вигідною.

Маючи власні родовища і шахти, Україна щороку закуповує вугілля з-закордону. Головними постачальниками є Росія, США, Канада, Польща, ПАР та інші. Однак беззаперечним лідером у даному переліку є саме держава, з якою триває війна.

Читайте також: Як наживаються на Донбасі друзі Порошенка (відео)

За інформацією Державної фіскальної служби, за 2017 рік Україна придбала вугілля з Росії на суму більш, ніж 1,5 млрд доларів. За січень-вересень 2018 року – на суму 1 млрд 374 тисячі доларів. Обсяги закупівель вугілля у країни-агресора збільшуються.

Президент Петро Порошенко у серпні заявив, що Україна готова до розірвання договору про дружбу, партнерство і співробітництво з Росією. Втім, заява "гаранта" виявилась брехнею, адже Україна у 2019 році вже планує закупити майже 4 млн тонн російського антрацитового вугілля. А це, звісно, мільярди доларів для сусіда, що прийшов з війною на нашу землю.

Читайте також: Кому вигідно розвалювати волинські шахти?

За роки конфлікту з Росією владі необхідно було знайти вирішення проблеми дефіциту вугілля. Однак президент і його команда не відмовились від "бізнесу на крові" і цинічно запустили шахрайську схему закупівлі палива "Ротердам+". Нібито вугілля купляли на нідерландській біржі, а насправді везли його з ДНР/ЛНР через Росію і продавали в Україні за нідерландською ціною.

За офіційною заявою Антикорупційного бюро, у такий спосіб українців обікрали на 15 млрд грн. Петро Порошенко мав зі схеми мільярдні відкати.

Цікаво, що навіть цукровий завод Порошенка у місті Гайсин, що на Вінниччині, купляє вугілля у російської фірми. Хоча президент не втрачає жодної можливості заявити про розірвання усіх зв'язків з агресором.

Вагони із вугіллям з Росії цьгоріч неодноразово помічали і на Волині, зокрема у Ковелі та Луцьку. Водночас шахтарі з волинських шахт місяцями чекають зарплат, а видобуте ними вугілля лежить просто неба. Схоже, що у вітчизняному вугіллі Порошенко і Ко не зацікавлені, адже не можуть заробляти на ньому мільярди. Тому влада і закуповує паливо з ДНР/ЛНР, яке вивозиться до Росії, а вже потім агресор нам його продає.

Чинна влада нахабно наживається на війні, але не несе за це жодної відповідальності. Президент і його команда разом із олігархами фінансують армію ворога, ведучи з ним бізнес, і закривають очі на вітчизняне вугілля, яке сотнями тонн псується просто неба. Шахтарська галузь навмисно знищується Порошенком, аби створити безвихідну ситуацію для України, в якій він героїчно вирішуватиме проблему шахрайською закупівлею палива з-закордону. За цей злочин президент зі своїми посіпаками, які прийшли до влади на крові патріотів, мають понести відповідальність і повернути українцям награбоване.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter