У Польщі панує економічне пожвавлення тоді, як все частіше, заробітчани почали відмовлятися від роботи у Німеччині та Нідерландах.

Читайте також: У Польщі запускають спецпроект для працевлаштування українських студентів

Про це пише Польське радіо.

Головне статистичне управління Польщі зазначає, що у травні середня зарплата в секторі підприємств зросла у Польщі на 3,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"У ситуації, коли у Польщі панує економічне пожвавлення, ця динаміка мала би бути швидшою. Але так не відбувається. Це випливає з того, що попит на працівників є більшим, ніж пропозиція. Роботодавці мають неабиякі проблеми із заповненням прогалин, тому нас в цій ситуації рятують сусіди з-за східного кордону", – зазначає головна економістка Поштового банку Моніка Куртек.

Читайте також: За кордоном постійно працюють понад 3 мільйони українців

Дані стосуються підприємств, в яких працює десять і більше осіб.

У Німеччині та Нідерландах під час збирання врожаю можна заробити кілька разів більше, ніж у Польщі, але високі кошти життя зменшують привабливість закордонних заробітків, пише видання Rzеczpospolita

У Німеччині ставка за годину праці в полі – це в середньому 9,5 євро, голландці готові платити 9,6 євро,а навіть 10 євро за годину. Тим не менш, як заважує газета, охочих – небагато. Кошти транспорту та проживання нівелюють користь закордонних підзаробітків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter