Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Чим небезпечний тривалий стрес

середа, 18.07.18  15:50
Чим небезпечний тривалий стрес

Ні для кого не секрет, що тривалий стрес виснажує запаси вітамінів і мінералів, а ще змушує організм набирати зайву вагу.

Читайте також: Які ягоди найкорисніші для легень

Про це повідомляє газета "Експрес".

Геннадій Апанасенко, доктор медичних наук та валеолог, розповів до чого може призвести тривалий стрес.

"Фізіологія стресу така: він спричиняє викид гормонів (кортизолу, адреналіну), які допомагають організму мобілізуватися в екстреній ситуації. Але адреналін провокує підвищення глюкози у крові, і постійне бомбардування організму цим гормоном може порушувати вуглеводний обмін. Кортизол сприяє збереженню енергетичних ресурсів, і внаслідок його передозування людина невпинно набирає вагу", – розповідає науковець. 

Читайте також: Фахівці назвали найкорисніші солодощі для здоров'я

Він також наголосив, що тривалий стрес виснажує запаси вітамінів і мінералів, через що порушується баланс у всьому організмі. Він стає вразливим, імунна система перестає помічати і вибраковувати онкоклітини, вони починають активно множитися, внаслідок цього у вразливому органі може розвиванутися рак.  

"Швидка ходьба (така інтенсивна, що важко під час неї говорити) допомагає зняти зайву напругу менш ніж за півгодини. У повільному ж темпі слід ходити не менше як 2,5 години. Це ефективний і простий спосіб зняти стрес, запобігти передчасному старінню", – зазначає Геннадій Апанасенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :