Активне спілкування з друзями у мережі може допомогти впоратися зі стресом та депресією, в той час як просте читання стрічки може негативно відобразитись на здоров'ї людини.

Читайте також: Волиняни у Facebook стають жертвами нового вірусу: поради, як захиститись від атаки

Дослідники з компанії Facebook Девід Гінзберг і Мойра Бурке розповіли про вплив користування соціальними мережами на людину, зокрема, на її настрій. Стаття дослідників опублікована в блозі компанії, передає РБК

Одне з досліджень, про які розповідають Гінзберг і Бурке, проводилося на випадково вибраних студентах Мічиганського університету. Перша група протягом 10 хв. у день була зобов'язана читати новинну стрічку Facebook, а друга - публікувати в ній матеріали і спілкуватися зі знайомими.

Як показав тест, до кінця дня перша група відчувала себе гірше, ніж однолітки, які вели активне спілкування в соціальній мережі. Згідно ще одному дослідженню, на яке посилаються Гінзберг і Бурке, люди, які щонайменше вдвічі частіше середнього ставили «лайки» в соціальній мережі, страждають великою кількістю психічних розладів.

Як резюмували дослідники, вплив соцмережі на психіку людини залежить від того, яким саме чином вона використовується. У той час як пасивне читання стрічки може негативно впливати на психічний стан людини, активне спілкування з друзями через Мережу може допомогти впоратися з депресією і стресом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook