На сесії Волинської обласної ради депутати заступник директора КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк звернувся до депутатів щодо втручання прокуратури у георозвідку покладів бурштину на території Прилісненської ОТГ.

Читайте також: Чому бюджет Волині не наповнюється грошима від видобутку бурштину і яка роль прокуратури та президента

"Ми звернулися до комісії корисних копалин України, до якого ми включили і тиск Маневицької прокуратури. Георозвідка бурштину на території Прилісненської ОТГ є цілком законною! Крім того, відповідний лист ми опублікували на сайті Волинської облради... Тож ми маємо право проводити роботи на даній території адже усі документи в порядку! Підприємство діє у всіх рамках закону! А всі звинувачення, які лунають в нашу сторону, є безпідставними!" – зазначив Капустюк.

Читайте також: Поліція незаконно блокує роботу "Волиньприродресурсу" через абсурдну причину

Депутат Сергій Слабенко емоційно висловився, що всі дії "Волиньприродресурсу" є незаконними. Депутат Володимир Кучер відповів Слабенку, що той хоче, аби облрада стала банкрутом і припустив, що опонент сам хоче отримувати частку грошей за видобуток бурштину.

Читайте також: "Ви звинувачуєте обласну раду у корупції, таким чином самі ж цим і займаєтесь", – Ігор Палиця до депутата Волиньради

Анатолій Капустюк насамкінець додав, що дії Маневицької прокуратури, яка не дає працювати "Волиньприродресурсу", є незаконними і вони здійснюють тиск га громаду Прилісного за співпрацю з підприємством. Він сказав, що наразі не знає мотивів їхнії дій і додав, що, можливо, правоохоронці хочуть отримати частку собі.

Відтак наразі "Волиньприродресурс" не може розпочати проводити якісь роботи, адже усі зайняті судовою тяганиною, бо усі органи, які здійснюють тиск та забороняють виконувати будь-які роботи, самі порушують законодавство і можуть бути самі притягнуті до кримінальної відповідальності. Проте, ніхто цим не займається.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter