Державний секретар США Майк Помпео підтвердив, що був присутній під час телефонної розмови між президентами США Дональда Трампа й України Володимира Зеленського 25 липня.

Читайте також: Лукашенко їде до України на зустріч із Зеленським

Про це він заявив у середу під час прес-конференції з міністром МЗС Італії Луїджі Ді Майо у Римі, передає Укрінформ.

"Я був присутній під час телефонної розмови (між Трампом і Зеленським – ред.)", - сказав Помпео.

На питання журналістів, чи не чув він щось таке, що могло викликати у нього занепокоєння, держсекретар відповів, що працює на цій посаді вже понад 1,5 року, і точно знає якою є політика США до України.

Раніше ЗМІ повідомили, що держсекретар Майкл Помпео був присутній при розмові Дональда Трампа з Володимиром Зеленським. Обговорення Президентами питання розслідування стосовно Джо Байдена та його сина Хантера в Україні призвело до початку розслідування у Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

Читайте також: "Формула Штайнмаєра" повинна складатися із "безпекової частини": Тарас Батенко розповів про доленосний закон

Оприлюднена 25 вересня стенограма дзвінка від 25 липня, свідчить, що Трамп закликав Зеленського поновити розслідування підозр щодо Байденів.

Через це Трампу закидають, що він намагався використати іноземний вплив для власної переваги на президентських перегонах у США.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook