Не дружать зі стрункою фігурою багатошарові салати і фаршировані страви

Від вживання традиційних у новорічно-різдвяні свята страв краще відмовитися, якщо хочете мати струнку фігуру, вважають фахівці. З ними не лише можна легко перебрати з калоріями, – їхній склад дуже важкий для перетравлення.

Читайте також: Українці споживають недостатньо м’яса

Зокрема завдати серйозної шкоди фігурі, на думку дієтологів, можуть багатошарові салати. У них є не тільки кілька калорійних інгредієнтів, а й багато майонезу, в якому дуже багато жиру.

Також експерти проти смаженого червоного м’яса. У ньому і без того досить жирів, а додавання олії для смаження і зовсім перетворює страву в "жирну бомбу". Якщо і смажити м’ясо, – то на грилі, відзначили лікарі. До речі, м’ясна нарізка теж у шкідливому списку, – це джерело дуже великої кількості солі і жирів.

Не дружать зі стрункою фігурою і фаршировані страви, – наприклад, гриби і овочі з м’ясом або іншими інгредієнтами. Хоча овочі корисні, в розплавленому сирі і в майонезі вони, перш за все, стануть вкрай калорійними, застерегли дієтологи.

Іншими небезпечними продуктами були названі торти, кекси, тістечка, а також тарталетки з начинкою.

Листові овочі омолодять мозок

Науково доведено, що зелений салат допомагає людині омолодити головний мозок. Для цього щодня необхідно мати на столі листові овочі, а також щавель і пекінську капусту. Всі продукти можна знайти на ринку або в магазинах. Салати допомагають людям у похилому віці зберегти ясний розум, а також сповільнюють старіння органу на 15 років. Тому фахівці рекомендують молодим людям теж не нехтувати аналогічним меню. Тим паче, завдяки великій кількості вітаміну "К" у такій їді, клітини можуть продуктивно працювати, а також прискорюються всі процеси мозку.

Трави, які допомагають травленню

Переїдання чи пропуск прийому їди, нездорові продукти, стреси – усе це порушує баланс травної системи. Добру підтримку у поліпшенні її роботи надають трави. Вони є додатковим джерелом вітамінів і допомагають при розладах шлунка.

Кульбаба

Зазвичай ми сприймаємо кульбабу за бур’ян, але насправді це рослина багата на вітаміни "A", "B", "Е" і "С", а також містить чимало мінералів. Напій, приготовлений з кореневища кульбаби лікарської, стимулює роботу травних залоз, поліпшує апетит, оздоровлює печінку.

Насіння Чіа

Воно має цілу низку переваг для здоров’я і травлення, завдяки вмісту клітковини і незамінних жирних кислот. Крім того, воно має виражені протизапальні властивості. Оскільки в Чіа міститься високий відсоток клітковини, воно може допомогти тим, хто страждає  від закрепів. Для цього потрібно просто додати насіння в страви, сухі сніданки або йогурти.

Кмин

Ще одна ароматична спеція, яка може допомогти травленню – це кмин. Він має пряний аромат, тому підходить як приправа до супів, других страв і навіть чаю. Окрім сприятливого впливу на травну систему, він поліпшує імунітет, допомагає при безсонні, астмі, застуді, анемії і бронхіті.

Артишок

Ця лікарська рослина стала часто трапляється в кулінарних рецептах. Вона піклується про травлення, стимулюючи функцію печінки і жовчі, допомагаючи переробляти жир, який надходить з їдою. Артишоки запікають у духовці, додають у салати, супи. Рослина входить до складу багатьох харчових добавок.

Меліса

Меліса, яку ще називають лимонною м’ятою, може полегшити такі симптоми, як газоутворення або здуття живота. Крім того, її застосовують як седативний засіб, здатний заспокоїти нервову систему. Тому рослину рекомендують при проблемах із травленням, які пов’язані з підвищеним рівнем стресу.

Помело: корисні властивості

Помело родом із Китаю. Цей продукт зовні дуже схожий на грейпфрут, однак більший за розмірами і трохи важчий. Він буває блідо-зеленим, жовтим або помаранчевим. У розмірах він може досягати 30 сантиметрів у діаметрі і декількох кілограмів. Всередині бувають червоними, жовтими, білими або зеленими. Помело набагато солодший, ніж грейпфрут.

У помело є чимало плюсів. Наприклад, він сприяє зміцненню імунної системи, є корисним для серцевої системи, запобігає появі катаракти, хвороб нервової системи, раку і поліпшує настрій. Завдяки помело можна нормалізувати свій тиск, попередити розвиток атеросклерозу. Корисно їсти цей фрукт астматикам. На його основі готують навіть препарати проти кашлю, набряків, пухлин, розладів шлунка.

Зрозуміло, помело – ідеальний фрукт для тих, хто вирішив схуднути. Він дуже поживний, але на 100 грамів лише 34 кілокалорії. У ньому є клітковина, білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи "А", "В", "С", кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій. Також помело сприяє швидшому розщепленню жирів.

Помело можна вживати як окрему страву, а можна додавати в різні салати. Також він відмінно доповнює смак страв із риби, м’яса, морепродуктів. З шкірки готують смачний мармелад і варення. Також з помело виходить чудова начинка для пиріжків та пирогів.

Але пам’ятайте, якщо у вас алергія на цитрусові, то краще відмовитися від такого виду фрукта. Також не варто їсти помело тим, хто страждає на виразкову хворобу, підвищену кислотність шлунка, нефрит, коліт і гепатити.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook