Святкова атмосфера панує сьогодні у центрі міста. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей на Театральному майдані розпочався заключний гала−концерт телевізійного обласного пісенного конкурсу для школярів "Співай за мрію".

Читайте також: У Луцьку сьогодні – карнавал повітряних куль "Аеросфера"

Організаторами конкурсу є ТРК "Аверс" за підтримки департаменту культури міської ради та фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Упродовж шести місяців юні таланти Волині мали змогу продемонструвати свої вокальні здібності в ефірі телеканалу "Аверс". Учасниками конкурсу стали 119 школярів з різних куточків області.

З вітальним словом до учасників та гостей заходу завернувся радник міського голови Ігор Поліщук.

"Наші діти− це наше майбутнє. Сьогодні вони насолоджуються дитинством, а вже зовсім скоро розбудовуватимуть нашу країну, визначатимуть вектор її розвитку. У Луцьку проживає багато обдарованих дітей. Вони є переможцями багатьох різноманітних мистецьких конкурсів, спортивних змагань та олімпіад різних рівнів. Завдання міської влади − насамперед забезпечити достойні умови для навчання та всебічного розвитку дітей. Щиро дякую усім, хто долучився до організації цього чудового пісенного конкурсу, яких допомагає нашій талановитій молоді розкрити свій творчий потенціал", − зазначив він.

Також Ігор Поліщук наголосив, що протягом двох років для розбудови та покращення матеріально−технічної бази закладів загальної та позашкільної освіти міста Луцька буде залучено понад 7 млн євро. Це й гранти, і кошти міського бюджету, кошти пільгових кредитів. Окремо Ігор Поліщук висловив вдячність фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" за сотні важливих проектів, реалізованих у школах міста, адже це неоціненний внесок у майбутнє дітей.

До вітань долучилася й перший заступник голови правління фонду "Тільки разом" Лариса Тарасюк, подякувавши лучанам за гостинність, адже на фестивальній сцені два дні постпіль "співатимуть за мрію" чимало гостей з інших міст, містечок та селищ Волині.

У цей час поблизу головної сцени фестивалю тривало культурно−мистецьке дійство під назвою "Фестиваль ідей для дозвілля дітей", організований департаментом культури. Майстри народної творчості, вихованці творчих студій показали дітлахам чимало варіантів проведення літніх канікул весело та корисно.

В рамках фестивалю презентували проекту "Бібліотека − територія дитинства" Луцької міської централізованої бібліотечної системи. Мета програми − створення умов для організації змістовного дозвілля дітей, творчої самореалізації, забезпечення читацьких потреб, розширення кола спілкування дорослих та дітей, популяризація бібліотеки як найбільш безпечного і корисного місця для перебування дітей у канікулярний період.

Читайте також: З молитвами за дітей та Україну: як пройшов другий молитовний сніданок у Луцьку (фоторепортаж)

Святкування Міжнародного дня захисту дітей супроводжувалося різноманітними розважальними та пізнавальними заходами, а також виступами дитячих творчих колективів закладів естетичного виховання нашого міста.

Відділ інформаційної роботи міської ради.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook