У Міністерстві регіонального розвитку розробили новий проєкт адміністративно−територіального устрою Волинської області. Він передбачає замість 73 ОТГ на Волині, як планувалося раніше, – 44.

Читайте також: У Луцьку навесні можуть відбутися дострокові місцеві вибори

Про це розповів "ВолиньUA" регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський.

"Новий проєкт адміністративно−територіального устрою Волинської області, підготовлений в Мінрегіоні, передбачає існування 44 ОТГ. При цьому у Перспективному плані, затвердженому Кабміном, передбачено 73 ОТГ, з яких уже утворено 51 ОТГ. Це означає, що частина з уже сформованих ОТГ будуть приєднуватися до інших. Передбачається велике укрупнення міст і приєднання до них частини ОТГ, Але тоді треба вносити змінити до законодавчої бази. Бо незрозуміло, на якій підставі буде це приєднання. Деякі громади, особливо ті, які мають на своїй території великі підприємства, не хочуть приєднуватися до Луцька. Думаю, буде певний спротив. Вже зараз до мене телефонують, висловлюють побоювання", − зазначив Валентин Малиновський.

До слова, цей проєкт передбачає приєднання до Луцька усіх навколишніх громад, крім Княгининівської та Липинської.

Читайте також: На Волині до нової ОТГ увійдуть вісім сіл

"Частина вже існуючих громад може приєднатися до Луцька і без проєкту цілком добровільно. Бо деякі вже виявляють таке бажання. З іншими буде не так просто", − додав консультант Асоціації міст України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook