На території Турійського району зафіксовано масову загибель бджіл. У зв’язку з цим було відкрито кримінальне провадження, а голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко доручив створити робочу групу з координації та контролю за резонансною ситуацією.

Читайте також: Брат скандального нардепа з Волині став героєм журналістського розслідування

Від так, було проведено обстеження пасік заявників і поставлені завдання завершити обстеження та провести дослідження, а також встановили підприємства, які причетні до масової загибелі бджіл, передає "Район Турійськ".

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в області, в зразках підмору та розплоду бджіл, відібраних з пасік Ковельського та Турійського районів інфекційних та інвазійних захворювань не виявлено.

Головою робочої групи комісії з обстеження загибелі бджіл дано доручення провести додаткове обстеження пасік з метою встановлення кількості загиблих бджіл.

Під час проведення слідчих дій Головним управлінням Національної поліції у Волинській області на складі сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю імені Лесі Українки (с. Колодяжне Ковельського району) виявлено інсектицид "Престо", про який Держпродспоживслужба додатково проінформувала Українську лабораторію якості і безпеки продукції АПК для проведення досліджень.

Читайте також: Брат нардепа-регіонала Василь Смітюх продовжує корупційні жнива на прокурорській посаді в Києві

За оперативною інформацією з цієї лабораторії, інсектицид виявлено в бджолах, баковій суміші та рослинах. 

Додамо, що власником Колодяжненського СТзОВ імені Лесі Українки є екс-голова Ковельської райдержадміністрації, колишній депутат Волинської обласної ради від Партії регіонів Іван Смітюх.

Нагадаємо, що у 2014 році нардеп Ігор Гузь звертався до Прокурора Волині із проханням перевірити можливі махінації із бюджетними 12 млн грн, які отримали фірми, близькі до нардепа Григорія Смітюха   колишнього народного депутата-регіонала з Волині.

"Це той самий Смітюх, який закликав на допомогу Януковичу Путіна. Заклик цього покидька було почуто, Путін прийшов у Крим, Слов’янськ, Краматорськ... Путін убиває українців, зокрема, і депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака, який загинув, захищаючи український прапор...", – зазначив тоді Гузь.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter