На деяких волинських дорогах, які відремонтували буквально кілька місяців тому, асфальт розтає разом зі снігом. Схоже програму "Велике будівництво" так поспішають якнайшвидше освоїти, що про якість асфальтного покриття не дуже і дбають. На підприємстві "Служба місцевих автомобільних доріг" на Волині відбулася нарада з представниками організацій, які кладуть асфальт на автошляхах області. За минулий рік підприємство освоїло 500 мільйонів гривень, за цей планують освоїти ще майже стільки ж.

Читайте також: Донецькі на Волині: скандальна фірма підробила документи, аби виграти тендер по ремонту доріг (відео)

У селі Княгининок нещодавно розпочали ремонт дороги районного значення. Вона простягається до села Моташівка. І як тільки на вулиці побачили грейдери, люди невимовно зраділи, адже ця дорога уже давно потребувала капітального ремонту.

Проте ремонт дороги дуже дивний. Адже асфальту поклали лише невеличкий шматок. Звісно виглядає усе набагато краще, як було, бо ж раніше на цій ділянці після дощу було місиво з багнюки. Проте товщина новенького асфальтного покриття говорить про те, що незабаром від цього ремонту може не лишитися і сліду.

Цей шмат дороги, як кажуть місцеві, ремонтувала Донецька фірма "Данко". Підприємство доволі нове, але уже вийшло в лідери по ремонту доріг на Волині. Тендери виграє раз за разом. І на чималенькі суми.

Але на якість роботи цих дорожників вже є скарги. І це попри те, що асфальтне покриття вкладали лише кілька місяців тому.

На фірму "Данко" скаржився голові облдержадміністрації Голобський селищний голова. Адже Данко повигравало тендери не лише на будівництво, але й на експлуатаційне обслуговування доріг: "Такого жахливого стану доріг, як у 2020 році ще не було", – пише у своєму листі Голобський селищний голова.

Представника фірми "Данко" журналісти зловили у коридорах облдержадміністрації. У стінах відомства проводили обширну нараду з керівникам підприємств та організацій, які займаються ремонтами автошляхів Волині.

Спочатку на цю нараду журналістів спробували не пустити, проте, коли вони наполягли, то заперечувати не стали. Але чи то преса зашкодила робочим питанням, чи може була якась інша причина, але основне питання, на якому постійно наголошували куратори заходу – це встановлення інформаційних бігбордів, які розкажуть усім, що тут реалізовують програму "Велике будівництво".

Читайте також: Донецькі на Волині: як працівники скандальної фірми кладуть асфальт прямо в болото (відео)

Тарас Кучманич зазначив, якщо підрядник неякісно виконав ремонт доріг, то ці дороги будуть ремонтувати по-новому в рамках гарантійних зобов’язань.

Зазначимо, що минулого року державне підприємство Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області освоїла 500 мільйонів гривень. Цього року планують освоїти ще 482 мільйони гривень.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook