Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг 6 березня затвердила мінімальний розмір плати за доставку газу.

Читайте також: Два райони на Волині цієї осені залишаться без газу

Найменше будуть платити нові споживачі або домогосподарства, які споживають газ менше дев'яти місяців. Також мінімальну платіжку отримають сім'ї, які тривалий час не користувались газом, але не від'єднані від системи газопостачання і не подали заяви на розірвання договору на розподіл, йдеться у постанові регулятора.

Щоб розрахувати тариф для домогосподарств з газовою платою, потрібно 39 "кубів" газу множити на тариф на доставку та ділити на 12 місяців.

Новим споживачам з газовою плитою за доставку газу пропонують платити за нормою 39 куб. м у рік. З газовою плитою і колонкою − 126 куб. м у рік. Якщо домогосподарство використовує газ комплексно, у тому числі для опалення, рахуватимуть 314 куб. м у рік.

Для домогосподарства з газовою плитою та колонкою кількість кубометрів газу у формулі зростає до 126. Для домогосподарства з автономним опаленням − 314.

Читайте також: Українців змушують платити за опалення в два рази більше: як нарахували

Оновлені рахунки українські споживачі отримають у квітні. Водночас платіжки перерахують для тих, хто вже сплатив за квитанціями у січні−лютому. Окремих заяв писати не потрібно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook