Петро Порошенко залишив посаду президента після офіційної інавгурації Володимира Зеленського. Після відходу зі своїх посад президенти, міністри і депутати отримують довічне забезпечення від держави. Мова йде не тільки про зарплати і пенсії, передає newformat.

Читайте також: Порошенко оголосив себе президентом і вивів мільйони: оприлюднено скандальний документ

В даний момент точно не ясно, які соцгарантії очікують п'ятого президента України Петра Порошенка, оскільки розмір соцпакета залежить від нинішнього глави держави Володимира Зеленського та нового прем'єр-міністра.

Але дещо Порошенко отримає в будь-якому випадку, адже поки не скасована постанова Верховної Ради "Про забезпечення, обслуговування та охорону президента України", яка була прийнята в 1992 році.

Читайте також: Порошенко "забув" вказати у декларації дві компанії

Згідно з документом, після відходу з посади у колишнього глави держави довічно залишається оклад в розмірі 28 тисяч гривень. Більш того, йому надається дача з покоївками, охороною та транспортом, а також медичне обслуговування. Після припинення повноважень екс-президенту також виділяється державна охорона, і Порошенко, як стверджують автори матеріалу, вже користується цією послугою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook