28 липня, в Одесі відбудеться матч за Суперкубок України між футболістами київського "Динамо" та донецького "Шахтаря".

Читайте також: ФК "Волинь" зазнала прикрої поразки у стартовому матчі нового сезону

На думку букмекерів, фаворитом у цьому протистоянні є чемпіон і володар Кубка країни минулого сезону "Шахтар", повідомляє Укрінформ.

У прямому ефірі транслювати матч за Суперкубок буде ТРК "Україна". Також зустріч покаже телеканал "Футбол 1".

Так, букмекерська контора bwin приймає ставки на успіх "Шахтаря" з коефіцієнтом 2,05, нічия оцінюється в 3,30, перемога "Динамо" − в 3,20.

Ця гра символізує початок нового сезону в нашій країні. Українська футбольна "класика" за участю "Шахтаря" та "Динамо" − завжди цікава боротьба й заплутана інтрига. Крім того, в таких матчах регулярно трапляються несподіванки, оскільки неможливо визначити, в якому стані підходять команди до першої гри.

У Суперкубку в опонентів приблизна рівність. "Шахтар" і "Динамо" удванадцяте розіграють трофей між собою ("Динамо" перемагало 6 разів, "Шахтар" − 5). А ось за кількістю суперкубкових трофеїв в цілому лідирують "гірники" − 8 звитяг, у динамівців − 7. Щоправда, минулого року виграли саме кияни. Вирішальний м'яч на 18−й хвилині відправив у ворота Андрія П'ятова хавбек Віталій Буяльський.

Головним арбітром поєдинку буде 39−річний Віталій Романов із Дніпра. Асистенти арбітра − Олександр Войтюк (Запоріжжя) та Володимир Володін (Херсон), четвертий рефері − Анатолій Абдула (Харків), резервний асистент арбітра − Семен Шлончак (Черкаси), спостерігач арбітражу − Віталій Годулян (Одеса).

На матчі тестуватиметься система відеодопомоги арбітрам (VAR). Суддею в цій якості призначено Євгена Арановського (Київ), асистентом − Андрія Скрипку (Кропивницький), спостерігачем арбітражу − Віктора Дердо (Чорноморськ, Одеська область).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook