Директору КП "Луцький клінічний пологовий будинок" Михайлу Токарчуку, залежно від місяця, нараховують близько 100 тисяч гривень заробітної плати. Для прикладу 106 та 116 тисяч гривень йому нараховано за травень і серпень, 84 і 73 тисячі – за червень і липень, пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: "Іспанський сором", – Тетяна Єремеєва про політичні мітинги проти облаштування коронавірусного госпіталю

При тому, що директор медзакладу отримує чималу зарплатню. Зокрема, 106 та 116 тисяч гривень йому нараховано за травень і серпень, 84 і 73 тисячі – за червень і липень. У той час коли молодший медичний персонал отримує не набагато більше "мінімалки", а зарплати лікарів не набагато більші за зарплати медсестер і санітарок.

У декларації Михайла Токарчука за 2019 рік – квартира на 72 квадрати, дві земельних ділянки під Луцьком, садовий будинок та гараж. Також позашляховик Toyota RAV4 2011 року випуску.

Фото - ілюстративне

Фото – ілюстративне

Читайте також: "Заради збереження життя та здоров’я": Волинська ОДА підтримує створення інфекційного госпіталю на території пологового

Нагадаємо, рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Оскільки ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, то місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.


Міська влада пояснювала: розглядались різні варіанти для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте це єдиний можливий варіант, адже тут вже є розведена система подачі кисню на 64 точки і киснева станція.

Відповідно до висновків профільних спеціалістів, жодного застереження щодо облаштування корпусу немає, тим паче, у пологовому вже є породіллі, які хворі на коронавірус. Сам корпус відокремлений, для пологового будинку це не створить незручностей. Окрім того, якщо в минулі роки заклад проводив більше 4 тисяч пологів на рік, то цього року їх ледве буде 2 тисячі.

До слова, аналогічним чином місцева влада зробила і у Вінниці – там теж облаштували інфекційний корпус на базі пологового будинку.

Натомість хвилювання колективу підігріли окремі політики та кандидати в мери, які закликали виступати проти утворення тимчасового госпіталю. Саботувати рішення про утворення закладу для порятунку хворих на коронавірус вирішив і директор пологового будинку Михайло Токарчук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook