Сьогодні, 25 листопада новообрані депутати Волинської обласної ради прибули на перше засідання, де отримали свої депутатські мандати.

Читайте також: Хто вони та що відомо про депутатів від Аграрної партії у Волиньраді

Відповідно до чинного законодавства сесію розпочав голова обласної виборчої комісії Іван Лазорко, який і вручив депутатам довгоочікувані мандати.

Загалом у складі VIII скликання мандати отримали 64 депутати.

Інформаційний ресурс "Під Прицілом" пропонує своїм читачам ознайомитися із біографією та політичною стежкою обранців.

ВОЛИНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ"

Сидорчук Ористлава Григорівна

Народилася 2 березня 1979 року у селі Хотячів Володимир-Волинського району. Нині проживає у Львові. Освіта вища.

У 2001 році закінчила економічний факультет Львівського державного аграрного університету за спеціальністю "аграрний менеджмент".

У 2002 році закінчила магістратуру економічного факультету Львівського державного аграрного університету за спеціальністю "менеджмент організацій".

У 2007 році закінчила аспірантуру факультету державного управління та місцевого самоврядування Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при президентові України.

Захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю "механізми державного управління".

Нині працює на кафедрі державного управління Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при президентові України, професорка.

Є власницею ТЗОВ "Нікольтекс", види діяльності якого – виробництво готових текстильних виробів, одягу й аксесуарів, панчішно-шкарпеткових виробів.

Запотоцький Артем Олександрович

Народився 31 січня 1980 року у Луцьку, де проживає й нині. Освіта вища.

У 1996 році закінчив школу-гімназію №4 в Луцьку. У 2005 році закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки за спеціальністю "Правознавство".

З 2004 по 2005 рік працював у закритому акціонерному товаристві "Західпромбуд" на посаді юрисконсульта.

З 2005 по 2006 рік працював на СП "Західна нафтова група" Департамент Інвестицій на посаді юриста.

У 2006 році працював на ТзОВ "Веста Трейд", згодом – на ТзДВ "Континіум-Траст-Компані" на посаді юрисконсульта.

З травня 2007 по березень 2008 року працював на ТзОВ "Континіум" юрисконсультом.

З березня 2008 року працював на ТзОВ "Західбудіндустрія", яке 20 листопада того ж року було перейменована в ТзОВ "Євротон".

З червня 2008 року за сумісництвом працював на ТзОВ "Крамбетонбуд" на посаді директора.

У березні 2009 року у ТзОВ "Західна нафтова група" був керівником юридичної групи департаменту інвестицій.

З вересня 2009 року працював у ТзОВ "Континіум" (з вересня 2009 року – старший юрисконсульт сектору землі та нерухомості відділу комерційних правовідносин Юридичного департаменту; з квітня 2014 – старший юрисконсульт відділу судової практики).

До липня 2017 року працював старшим юрисконсультом ТОВ "Континіум".

Нині тимчасово не працює.

З початку Революції Гідності брав активну участь у акціях протесту. 20 лютого на вулиці Інститутській отримав поранення у грудну клітку та хребет.

Був депутатом Луцької міської ради від "Солідарності".

Патлашинська Ірина Вікторівна

Народилася 18 січня 1983 року в Луцьку. Нині проживає у селі Зміїнець Луцького району. Освіта вища.

У 2000 році закінчила із золотою медаллю Луцьку середню загальноосвітню школу №7.

У 2007 році закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Міжнародне право, перекладач іспанської мови".

З 2009 по 2011 рік працювала у відділі міжнародних зв’язків Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

З 2011 року – асистентка кафедри міжнародної інформації факультету міжнародних відносин.

З 2010 року навчалася в аспірантурі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за спеціальністю "політичні процеси та інститути".

У 2017 році захистила дисертацію та отримала ступінь кандидата політичних наук.

З 2018 року – старша викладачка кафедри міжнародних комунікацій та політичного аналізу.

Нині працює старшою викладачкою у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

У 2017 році працювала першою заступницею генерального директора ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536".

Донька знаного в області будівельника, голови Наглядової ради ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536" Віктора Чорнухи. Разом із братом, генеральним директором компанії Ігорем Чорнухою розвивала сімейний бізнес.

Читайте також: "Слуга народу" у Волиньраді: що відомо про депутатів цієї партії

Мирка Іван Іванович 

Народився 21 липня 1980 року в Луцьку, де проживає й нині. Освіта вища.

У 2002 році закінчив Луцький державний технічний університет, будівельний факультет (диплом з відзнакою, кваліфікація магістра).

У 2000-2002 – студент за обміном в Німеччині.

У 2006 році закінчив Національний транспортний університет (дорожньо-будівельний факультет, спеціальність "Автомобільні дороги та аеродроми", диплом інженера-будівельника).

Трудову діяльність розпочав у 1997 році на Малому підприємстві "Шлях", де працював до 2002 року (шляховий робітник; майстер шляхового покриття).

З 2002 по 2006 рік – директор Малого приватного підприємства "Єврорембуд".

2006-2007 роки – директор ТОВ Спільне українсько-німецьке підприємство "Ліхтнер-Буд".

2007-2014 роки – директор малого приватного підприємства "Єврорембуд".

2014-2018 роки – директор Департаменту інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації.

Колишній посадовець ОДА, екскерівник Волинської територіальної організації Блоку Петра Порошенка "Солідарність" свого часу відзначився тим, що після звільнення з департаменту інфраструктури у 2019 році став їздити на новій "Mazda CX-5", вартістю 700 тисяч гривень, записаній на матір.

Вусенко Юлія Василівна

Народилася 31 березня 1982 року у Луцьку, де нині й проживає. Освіта вища.

У 1999 році закінчила Луцьку загальноосвітню школу № 3 із золотою медаллю. У 2003 році закінчила юридичний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, отримала диплом бакалавра з відзнакою. У 2004 році отримала диплом магістра.

З 2004 року викладає у Волинському національному університеті імені Лесі Українки на юридичному факультеті. Викладацьку кар'єру розпочала з посади асистента на кафедрі цивільного права і процесу.

У 2011 році завершила аспірантуру Волинського національного університету імені Лесі Українки. У 2012 році завершила навчання у Навчально-науковому центрі післядипломної освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки (диплом спеціаліста за спеціальністю "Фінанси").

У 2012 році захистила кандидатську дисертацію. У 2013 році отримала диплом кандидата юридичних наук. З серпня 2013 року – доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на юридичному факультеті.

У жовтні 2015 року стала депутаткою Луцької міської ради від партії "Об'єднання "Самопоміч". Була координаторкою програм Волинського обласного благодійного фонду "Карітас Волинь" та представницею Благодійного фонду "Ефективне суспільство".

З 2015 по 2017 рік – секретар Луцької міської ради. У лютому-березні 2017 року — т.в.о. Луцького міського голови. Поновилася на посаді секретаря міськради за рішенням суду, але 6 липня 2017 року депутати Луцької міської ради виконали судове рішення і того ж дня знову проголосували за звільнення Вусенко.

Експертка та регіональна координаторка у громадській організації Мережа захисту національних інтересів "АНТС".

Юлія Вусенко в місцеву політику потрапила через партію "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового. У "сміттєвому" конфлікті Садового і Петра Порошенка щодо львівського сміття вона ревно захищала свого патрона. Проте у вересні 2020 року як грім із ясного неба з’явилася новина про те, що Юлія Вусенко очолила обласний осередок партії "Європейська Солідарність". Про давню ворожнечу з Порошенком було забуто.

Примітно, що в липні цього року вона засвітилася на з’їзді партії "Пропозиція" – так званої партії мерів. Зустріч політиків пройшла у кольорах російського прапора, а сам захід проводився виключно мовою окупанта. Ширилися чутки, що вона може на Волині представляти цю політсилу, але вони не підтвердилися.

Паралельно Юлія Вусенко була головою групи "Рівні можливості" студії "Жіночої політичної взаємодії".

Варто зазначити, Юлія Вусенко скрізь розповідає про те, що вона йде у владу "боротися з олігархатом". Та, як виявилося, у політикині подвійні стандарти. Бо не менш цікавим є й поява у списках під номером 12 Олександра Пизи, який є довіреною особою колишнього народного депутата, бізнесмена-мільйонера Сергія Мартиняка. І в списки ЄС він потрапив саме через наполегливе прохання екснардепа.

Згадані факти не заважають Юлії Вусенко позиціонувати себе в соцмережах самопроголошеною борчинею з олігархами. Та й в самої політикині є власні скелети в шафі. Так, у 2017 році вона розлучилася зі своїм чоловіком Дмитром. Проте у 2018, коли на нього вчинили напад, він пізно увечері прийшов на квартиру до колишньої дружини. Та й досі вони підтримують стосунки. Нагадаємо, цього року Дмитро Вусенко обстріляв воїна АТО та його товариша.

Читайте також: Депутати VIII скликання від партії "За Майбутнє": що відомо про обранців громади

Кошарук Сергій Дмитрович

Народився 22 вересня 1973 року у місті Ковель, де нині й проживає. Освіта вища.

У 1990 році закінчив Ковельську середню школу № 3.

У 1995 році закінчив Український державний університет харчових технологій, де отримав диплом інженера-механіка.

У 2003 році отримав другу вищу освіту в Тернопільській академії народного господарства за спеціальністю "Економіка підприємства".

У 2005 році отримав юридичну освіту у Волинському державному університеті.

У 2009 році закінчив Національну академію державного управління за спеціальністю “Управління суспільним розвитком”.

1993-2006 роки – працював фермером на господарстві "Дворище" Ковельського району.

1996-2006 роки – приватний підприємець.

2006-2010 роки – міський голова Ковеля.

2010-2011 роки – директор комунального підприємства "Ковельський міський культурно-просвітницький центр".

2011-2013 роки – заступник виконавчого директора Асоціації "Енергоефективні міста України", Львів.

2014-2015 роки – радник голови Волинської обласної державної адміністрації.

З 2015 року працював заступником голови Волинської обласної державної адміністрації.

Був депутатом Ковельської міської ради від "Солідарності", головою депутатської фракції "Солідарність" в Ковельській міській раді, членом постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, звя'зку, торговельного та побутового обслуговування населення.

Радник-консультант з питань енергоефективності, екології та розвитку громад у Асоціації "Енергоефективні міста України".

Харчук Віктор Васильович

Народився 20.06.1968, фізична особа-підприємець

Цибульський Павло Володимирович

Народився 17 квітня 1978 року у Луцьку, де проживає й нині. Освіта вища.

У 2002 році закінчив Львівський державний медичний університет. Проходив інтернатуру за спеціальністю "терапевт". У 2003 році закінчив курси за спеціалізацією "ультразвукова діагностика".

З 2004 року працює у Волинській обласній клінічній лікарні лікарем ультразвукової діагностики у відділені функціональної діагностики.

Дудечко Віктор Федорович

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook