Державне підприємство "Ковельське лісове господарство" звернулося до суду із позовом про невиконання ТзОВ "Транс-Полісся" умов договору купівлі-продажу необробленої деревини та про стягнення 25 088,05 гривень боргу за поставлену деревину.

Читайте також: Син Богдана Колісника отримав керівну посаду без конкурсу

У свою чергу Господарський суд Волинської області задовольнив даний позов повністю. Відповідне рішення вступило в дію ще 29 травня 2018 року. Проте, луцька фірма не поспішає розраховуватися із ковельським лісовим господарством. Додамо, що на судові засідання ніхто із представників "Транс-Полісся" не з’являвся.  Тож 4 червня господарським судом видано наказ про примусове виконання даного рішення.

Офіс ТзОв "Транс-Полісся" знаходиться у Луцьку на вулиці Шопена, 22-А, засновником та директором якого є Ганна Колісник – невістка колишнього начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника.

Раніше повноправним власником фірми був зареєстрований Зіновій Колісник – старший син Богдана Колісника. Зараз він офіційно працює заступником директора по виробництву та господарських питаннях державного підприємства "Львівський військовий лісокомбінат".

До слова, у своїй декларації за 2017 рік Зіновій Богданович вказав, що отримав у ТзОВ "Транс-Полісся" заробітну плату за сумісництвом – 59 тисяч 959 гривень, а також поворотну фінансову допомогу – 110 тисяч 698 гривень. Хоча його дружина Ганна Колісник виписала сама собі поворотної фінансової допомоги на суму 325 тисяч 102 гривень.

Читайте також: На Волині функціонує лісова мафія

Нагадаємо, що від початку своєї кар’єри Богдан Колісник співпрацював та товаришував із тодішнім губернатором Волині Володимиром Бондарем, який продав йому посаду головного лісника області. Тож, починаючи із 2005 року, віддані один одному друзі зухвало "доїли" обласний ліс – виводили майже половину всього заробленого лісгоспами на свої рахунки. І боятися їм було нічого. Адже частину прибутку вони регулярно віддавали куди потрібно і натомість їх не чіпали.

Також діяльність одіозного Богдана Колісника пов’язують із ПП "Вітмарк", яке знаходиться на території Цуманського лісництва та належить Володимиру Пащенку – керівникові волинських мас медіа "ВолиньПост", "Волинь 24" та 12 канал.  Дане підприємство постійно звинувачують в ухиленні від сплати податків.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter