Народний депутат від Луцька Ігор Палиця закликав Луцьку міську та Волинську обласну влади зупинити поточні видатки з бюджетів.

Читайте також: "Деякі особи наживаються на здоров'ї людей під час епідемії коронавірусу", – волинський нардеп

Про це він заявив під час наради щодо боротьби з коронавірусом, яка відбулася у приміщенні Волинської облради за участі нардепів, влади міста, області та медиків сьогодні, 18 березня.

"Потрібно припиняли поточні видатки коштів, такі як – ремонти доріг, дворів і тому подібне, а усі кошти – вводити у резервний фонд і виділяти їх на усі потреби по боротьбі з коронавірусом", – наголосив Ігор Палиця.

Крім того, нардеп закликав перевести усі депутатські гроші у резервний фонд. Усе це потрібно зробити до понеділка, аби з початку наступного тижня уже розпочати їх виділення на нагальні потреби, зокрема, закупівлю обладнання, спецодягу, облаштування обласної лікарні і тому подібне.

Потрібно віднайти мінімум 60 мільйонів гривень у міському бюджеті та 50 в обласному. 20 мільйонів особисто дасть нардеп з Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Читайте також: Головний медик Волині повідомив про готовність області до епідемії коронавірусу

Також, як зазначив голова ОДА Юрій Погуляйко, була проведена нарада з бізнесменами, які виділили лише два мільйони. Проте Ігор Палиця зазначив, що потрібно ще раз звертатися до усіх, в тому числі й бізнесменів, аби ті виділяли максимум коштів на боротьбу з вірусом.

Також, депутат закликав відкрити рахунок для Волинської обласної лікарні, куди всі охочі зможуть перерахувати кошти на нагальні потреби стосовно боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, що сьогодні у приміщенні Волинської обласної ради пройшла нарада за участі народного депутата України Ігоря Палиці, влади міста та медиків, щодо боротьби з коронавірусом.

На якій начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної ради Ігор Ващенюк розповів про готовність області до епідемії коронавірусу.

Крім того, на нараді наголосили на тому, аби перекрити усі в’їзди та виїзди, як в обласному, так і по районних центрах, аби виключити загрозу поширення епідемії. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook