Народний депутат Ігор Палиця зазначив, що потрібно перекрити усі в’їзди та виїзди як в обласному, так і по районних центрах, аби виключити загрозу поширення епідемії. 

Читайте також: "Деякі особи наживаються на здоров'ї людей під час епідемії коронавірусу", – волинський нардеп

Про це парламентар повідомив під час наради щодо боротьби з коронавірусом.

Посадовець, звернувшись до керівників патрульної та Національної поліції, аби ті забезпечили перекриття усіх в’їздів та виїздів не тільки в Луцьку, але й у всіх районних центрах. Проте поліція не матиме впливу на приватний транспорт, а міжміський та міжобласний громадський транспорт від завтра уже не курсуватиме.

Аби не допустити зловживання своїм становищем, потрібно на всіх постах, де патрулюватиме поліція встановити відеоспостереження.

Читайте також: Повідомили, як у Луцьку довозитимуть медпрацівників до роботи

Представники поліції у свою чергу зазначили, що забезпечити патрулюванням усі районні центри вони не в змозі, оскільки катастрофічно не вистачає працівників.

Для того, аби вирішити цю проблему, народний депутат запропонував поліцейським залучити до патрулювання волонтерів. А що стосується відеоспостереження, то до понеділка потрібно визначити усі місця патрулювання та встановлення камер, аби зробити відповідні закупівлі.

Парламентар припустив, що у зв’язку з тим, як поширюється епідемія, в області, та й не тільки можуть ввести надзвичайний стан. Тому зараз потрібно максимально забезпечити ізолювання усіх людей, аби не допустити поширення COVID-19.

Читайте також: У Луцьку з підозрою на коронавірус госпіталізували іноземця

Нагадаємо, під час позачергового сесійного засідання Луцької міськради, було прийняте важливе рішення про тимчасове переведення міста на карантин.

Також, під час наради щодо боротьби з коронавірусом головний медик Волині повідомив про готовність області до епідемії коронавірусу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook