В Україні створили чат-бот "Не сама" для матерів-одиначок. Там безкоштовно можна отримати повну інформацію про передбачені законодавством пільги, влаштування дитини до садка та віднайти відповіді на інші соціальні, медичні та освітні питання. Усе це збирали та систематизували, щоб жінки не витрачали часу на довгі пошуки в інтернеті, пише ТСН.

Читайте також: В Україні по-новому перевірятимуть отримувачів пільг та субсидій: що відомо

Долучитися до такого чату можна в двох відомих соціальних месенджерах: Вайбер та Телеграм. Автори чат-боту кажуть, що в Україні близько 200 тисяч жінок мають офіційний статус матерів-одиначок, проте насправді ця цифра більша.

"Там є якраз інформація, яка корисна. Наприклад, коли я намагалась знайти якусь інформацію (в інтернеті – ред.) – це було дуже тяжко. Це займало дуже багато часу. Потрібно вичитати дуже багато законів, статтей додаткових і до кінця не зрозуміло, що написано", – зазначає Катерина Хомич, мати-одиначка.

Читайте також: В Україні матері-одиночки залишились без виплат: деталі

"Наш чат-бот спрощує цю систему. Ми даємо про кількість довідок, де їх отримати, яким чином їх отримати і куди їх потрібно принести для того, щоб гарантовано отримати ті послуги, які гарантує держава або органи місцевого самоврядування", – говорить Ірина Суслова, очільниця жіночого руху "За майбутнє".