Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Волинської області прокоментувала видачу адвокатського посвідчення колишньому головному військовому прокурору України – Анатолію Матіосу.

Читайте також: Колишній військовий прокурор Матіос став волинським адвокатом і працює в Луцьку

Комісія зазначила, що дійсно Анатолій Матіос складав іспит та проходив стажування у Волинській області. Як зазначив голова відомства комісія перевіряє лише рівень фахової підготовленості особи, яка хоче стати адвокатом, а доброчесність та особисті якості комісія не перевіряє, йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс".

Нагадаємо, що колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами15 травня в один день Рада Адвокатів Волині видала посвідчення адвоката не лише Анатолію Матіосу, а ще чотирнадцятьом колишнім прокурорам. Більшість з яких, як і Матіос ніякого відношення до Волинської області не мають.

У зв ’язку з цим постало питання, чому всі колишні прокурори прийшли на Волинь отримувати посвідчення адвокатів, а не за місцем постійної діяльності та проживання?

Пізніше голова НААУ Лідія Ізовітова створила робочу групуз перевірки процедури отримання права на зайняття адвокатською діяльністю екс-головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом та його підлеглими.

Читайте також: Голова НААУ доручила перевірити надання статусу адвоката на Волині колишнього військового прокурора Матіоса: хто видав посвідчення

У кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури Волинської області пояснили, що причиною таких рішень є черги. Мовляв, у Києві людина, яка забажала стати адвокатом, має чекати орієнтовно два роки, аби здати іспит, а на Волині це можна зробити набагато швидше.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook