На Волині стрімко зросла кількість хворих на коронавірус, – РНБО, Посеред вулиці у Луцьку в чоловіка знайшли вибухівку, Повідомили, хто на Волині, після перетину кордону, може не проходити обсервацію, Волинянка збрехала, що нібито односельчанин хворіє на COVID-19, Луцькі прикордонники затримали елітне авто, яке було у розшуку Інтерполу – такими були головні новини Волині 1 квітня.

Читайте також: На Волині – офіційно 10 випадків COVID-19 та 176 підозр на захворювання, – РНБО

На Волині стрімко зросла кількість хворих на коронавірус, – РНБО

Згідно з даними електронної карти поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні станом на 1 квітня на території Волинської області кількість хворих становить 7 осіб. 

Головним ситуаційним центром України створено електронну карту поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні. Згідно даних якої, на Волині, станом на 1 квітня, вивлено 7 випадків захворювання на коронавірус.

Крім того, як зазначається на карті, кількість хворих з підозрою, також значно вища і становить 126 осіб.

Загалом, згідно карти, кількість хворих на коронавірус по Україні становить 669 осіб. З них – 17 загинуло, 10 – одужало та 642 хворіють.

Читайте також: У Луцьку показали готовність перинатального центру до прийому хворих на коронавірус (відео)

Зазначимо, що на карті щодня оновлюються статистичні дані щодо лабораторно підтверджених випадків захворювання; кількості хворих; кількості тих, хто одужав; кількості померлих; кількості підозр стосовно ймовірного інфікування в Україні.

Також на сайті наводиться інформація про лабораторно підтверджені випадки захворювання; кількість хворих; кількість тих, хто одужав, та кількість померлих у світі.

Посеред вулиці у Луцьку в чоловіка знайшли вибухівку

У жителя Луцька поліцейські вилучили корпус гранати. За незаконне поводження з боєприпасами волинянину загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Триває перевірка.

Сьогодні, 1 квітня, по обіді на вулиці Стрілецькій в обласному центрі луцькі оперативники виявили у 39-річного місцевого жителя корпус гранати РГД-5.

На місце події виїхали спеціалісти вибухотехнічого відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області. Вибуховий матеріал вилучили та транспортували для належного зберігання і проведення відповідних експертиз.

За фактом незаконного поводження з бойовими припасами відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. Перевірка триває.

Нагадаємо, відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здасть органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. 

Повідомили, хто на Волині, після перетину кордону, може не проходити обсервацію

Усі громадяни України, котрі в’їжджатимуть на територію Волинської області через пропускні пункти "Ягодин", "Пулемець", "Доманово" та "Дольськ", зобов’язані проходити обов’язкову двотижневу обсервацію. Виняток становлять водії вантажних транспортних засобів.

Про це йшлося 1 квітня під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте також: На перехресті у Луцьку − аварія, вантажівка протаранила легковик (фото)

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак зазначила, що щогодини кордон перетинають від 30 до 50 осіб, інколи – навіть більше. До цього особи підписували довідку про самоізоляцію, зараз же муситимуть відбути обов’язкову двотижневу обсервацію.

Спершу людей поміщатимуть на обсервацію в санаторій "Згорани". Згодом – у інші санаторії та профілакторії, а також готелі.

Тетяна Щербак наголосила, що всі українці, які перетинають кордон на Волині, змушені будуть відбути обсервацію у Волинській області. Поки не погоджено можливість переміщення українців, котрі проживають за межами Волині й перетнули кордон на волинських пунктах пропуску, в інші регіони країни.

"Усіх, хто перетинає кордон на Волині, ми зобов’язані помістити на примусову обсервацію на Волині", – сказала Тетяна Щербак.

Вона додала, що вимога щодо обов’язкової обсервації не поширюється на водіїв-далекобійників, якщо не буде доведено, що вони контактував із хворими на COVID-19.

Волинянка збрехала, що нібито односельчанин хворіє на COVID-19

Місцева жителька села Поступель Ратнівського району поширювала фейкову інформацію щодо зараження односельчанина коронавірусною інфекцією COVID-19.

Це встановили поліцейські офіцери громади Забродівської об'єднаної територіальної громади під час проведення профілактичних бесід із приводу дотримання правил поведінки з особами, які перебувають на самоізоляції.

Читайте також: На Волині односельчани врятували рибалку, який мало не потонув

В подальшому на вказану громадянку склали адміністративний матеріал, передбачений ст. 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) для прийняття рішення в суді.

Луцькі прикордонники затримали елітне авто, яке було у розшуку Інтерполу

На пункті пропуску "Городище" прикордонники Луцького загону виявили викрадений у Чехії автомобіль.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

Під час здійснення заходів прикордонного контролю на автомобіль "Мersedes-Вenz" 2016 року випуску відбулося спрацювання бази даних Інтерполу. В ході перевірки з’ясувалося, що транспортний засіб з грудня 2019 року перебуває у міжнародному розшуку.

Виявлену автівку для встановлення обставин правопорушення прикордонники передали співробітникам Національної поліції у Рівненській області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook